Acasă Locale Nationale Șeful ANI Horia Georgescu dus la DNA

Șeful ANI Horia Georgescu dus la DNA

Horia-Georgescu

Șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, luni dimineață, pentru a fi audiat într-un dosar. Horia Georgescu este suspectat de abuz în serviciu, într-un dosar deschis în urma unei sesizări a ANRP privind retrocedări în cazul unor imobile supraevaluate.

Horia Georgescu a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în jurul orei 08.15, fiind însoțit de anchetatorii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele șefului ANI.

Întrebat, la intrarea în sediul DNA, în ce dosar va da declarații, Horia Geogescu a spus că nu știe despre ce cauză este vorba.

Din primele informații rezultă că Horia Georgescu ar urma să fie audiat într-un dosar disjuns din cel în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru restituirea ilegală, de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), a unui teren supraevaluat.

Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, este președinte al Agenției Naționale de Integritate din aprilie 2012.

În perioada 15 august 1993 – 1 mai 2004, Georgescu a fost consilier la SC Imperial SRL Brașov. Din mai 2004 până în martie 2007, Geogescu a lucrat ca specialist în investigații financiare în domeniul protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție. Ulterior, Horia Georgescu a fost consilier asistent personal Cabinet secretar de stat – președinte la Agenția Națională pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente