Acasă Locale Internationale Proteste împotriva Guvernului lui Viktor Orban

Proteste împotriva Guvernului lui Viktor Orban

protest-ungaria-604x330

Până la 10.000 de persoane, potrivit unor organizații pentru drepturi civile și partide de opoziție, au participat la un marș împotriva Guvernului Orban duminică, la Budapesta, de la gara Keleti la Astoria, relatează MTI.

Marșul „Pentru o nouă Republică ungară!” a fost organizat de două grupuri pe Facebook implicate în organizarea altor două demonstrații – „100.000 împotriva taxării Internetului” și „60.000 pentru pensii private”.

Organizatorii au invitat ungurii să participe la marșul pentru „libertate, egalitate civică, egalitate în împărțirea poverii și independență” – toate simboluri ale unei republici care, în opinia lor, a fost eliminată de către Guvernul condus de către Viktor Orban.

Zoltan Kesz, candidatul care a obținut mandatul în urma alegerilor de la Veszprem (vest) prin care Fidesz a pierdut majoritatea de două treimi în Parlament, l-a catalogat pe Orban „dictator”, acuzându-l că îndreaptă Ungaria către Rusia.

Organizatorii au anunțat că intenționează să demareze 19 inițiative de referendum, vizând să „destructureze sistemul” și regimul Orban.

În opinia unui avocat internațional, Tamas Lattmann, referendumul este necesar deoarece regimul actual face rău Ungariei, economiei și poporului, interzicându-le o șansă la dezvoltarea socială.

Referendumul va viza lupta împotriva corupției, obiective economice, educaționale și sociale, declararea averilor „reale” ale politicienilor, eliminarea monopolului de stat asupra tutunului, desecretizarea unor investiții cheie și „eliberarea” autostrăzilor.

Pe de altă parte, poliția a arestat un bărbat pentru „comportament zgomotos” în timpul unui discurs susținut de către Orban la Muzeul Național, în cadrul evenimentelor oficiale organizate pentru sărbătorirea Revoluției de la 1848. Poliția a refuzat să ofere orice detalii.

O bătaie pare că a avut loc la fața locului, un bărbat a fost lovit la nivelul feței, iar altul a fost văzut atacând un jurnalist care filma.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente