sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăsusȘeful ANPC, despre rețeaua Lidl: „Ciupitul la cântar”

Șeful ANPC, despre rețeaua Lidl: „Ciupitul la cântar”

Două magazine Lidl din Galați au fost propuse pentru închidere în următoarele 6-12 luni. „Ciupitul la cântar” a devenit o formă de comerț, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că „a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL”.

De asemenea, comisarii propun închiderea temporară a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru două puncte de lucru, din Galați și emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru trei unități.

Horia Constantinescu: Lidl este corigent la cântar și nu numai!

„Ciupitul la cântar a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă știi că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puțin în plus, pentru a preveni scăderea! Lidl este corigent la cântar și nu numai!”, a transmis Horia Constantinescu, președintele ANPC

S-au mai constatat reziduuri pe paviment, agregate de refrigerare neigienizate , strat gros de praf pe sticlele de ulei de măsline, neigienizarea rafturilor de depozitare pâine, utilizarea, în magazin a unor coșuri de cumpărături neigienizate corespunzător, comercializarea unor produse cosmetice fără a avea traducerea în limba română a informațiilor de pe etichetă, prezentarea la vânzare a unor produse de panificație ca având în compoziție ingrediente superioare (prosciutto) în raport cu cele reale (șuncă de porc fiartă).

De asemenea, controale au fost efectuate si la rețeaua de magazine LIDL din Satu Mare, astfel că CRPC RNV Cluj prin CJPC Satu Mare, a desfășurat, în ultimele zile, o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu.

Au fost verificate cele 5 locații din județul Satu Mare, iar în urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 5 PVCC prin care au fost aplicate 14 amenzi contravenționale în valoare de 121.000 lei și 2 avertismente;
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 350 lei;
  • oprirea temporara de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 3.600 lei.
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente