sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăsusSeful Asociației Județene a Pensionarilor din Satu Mare vrea „Patrule de pensionari”

Seful Asociației Județene a Pensionarilor din Satu Mare vrea „Patrule de pensionari”

Am trait s-o auzim si pe asta! Vărstnicii, prin vocea șefului Asociației Județene a Pensionarilor din Satu Mare, Mircea Marian cer nici mai mult, nici mai puțin decât înființarea „Patrulelor de pensionari”. Fără a spune unde ne duce cu gândul intenția înființării unei asemenea „patrule” ne-am întrebat și noi: oare despre ce o fi vorba? Marian, așa cum ne-a obișnuit de fiecare dată la ședințele Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice mai aruncă cu câte o perlă la auzul căreia mai zâmbesc și colegii din asociație. Una peste alta, președintele pensionarilor sătmăreni dorește ca asemenea patrule să împânzească orașul și să sesizeze instituțiilor abilitate anumite nereguli pe care le observă în municipiu. Cu privire la alte atribuții ce i-ar reveni unei asemenea „patrule” Marian a ales să păstreze tăcerea.

Trecând peste acest aspect, în cadrul ședinței de azi, 5 septembrie pensionarii au semnalat o serie de nereguli începând de la lipsa marcajelor rutiere de pe anumite străzi din oraș și până la curățenia deficitară de pe cele două diguri ale Someșului. Aceștia susțin că dacă în zona centrală a municipiului, reședință de județ marcajele sunt trasate și vizibile, pe străzile colaterale acestea sunt șterse și că ar trebui trasate din nou având în vedere că odată cu instalarea perioadei reci vopseaua utilizată se uscă mai greu. Problemă abordată a fost și cea a parcărilor în fața instituțiilor. Pensionarii susțin că, conducerea municipiului ar trebuie să ia în calcul faptul că sunt anumite instituții mai frecventate în oraș unde se cer tichete de parcare și care se găsesc doar la anumite chioșcuri de ziare. Potrivit vârstnicilor prezenți la ședință la instituții precum Direcția Generală a Finanțelor Publice, Finanațele Locale sau Poliție parcările ar trebui să fie gratuite.

O altă problemă discutată în cadrul ședinței de azi a fost și cea a câinilor, însă nu cea a patrupezilor vagabonzi ci a celor cu stăpâni. Pensionarii spun că patrupezii își fac necesitățile pe trotuare, zona verde și pe străzi cu toate că o hotărâre a Consiliului Local prevede amendă în asemenea cazuri în cuantum de 50 de lei. Cu toate acestea, susțin pensionarii, nimeni nu face nimic pentru a stopa acest lucru

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente