Acasă sus Seminar de instruire profesională a asistenților sociali din cadrul primăriilor din județ

Seminar de instruire profesională a asistenților sociali din cadrul primăriilor din județ

În sala mică de ședințe a Palatului Administrativ a avut loc, în data de 26 septembrie, un seminar de instruire și informare profesională a asistenților sociali din cadrul unităților administrativ- teritoriale din județul Satu Mare. Seminarul a fost organizat de către Instituția Prefectului în colaborare cu Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Satu Mare, la întâlnire fiind prezenți un număr de 70 de reprezentanți ai primăriilor.

Seminarul a avut ca teme principale: Legea asistenței sociale nr. 292/2011 și Legislația beneficiilor plătite de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, prezentate de către Cristian Marița, manager public în cadrul Instituției Prefectului, și Ștefan Doboș Lazăr, consilier juridic superior în cadrul AJPIS Satu Mare.

Acest seminar continuă seria acțiunilor propuse de Instituția Prefectului – județul Satu Mare care implementează Planul de acțiune pentru anul 2013 privind creșterea calității furnizării serviciilor publice în județul Satu Mare, având ca scop modernizarea, eficientizarea și responsabilizarea serviciului public în județ.

O importantă componentă a planului este crearea unui cadru administrativ și organizatoric de instruire/informare profesională – seminarii și conferințe tematice în vederea asigurării unui mod de lucru unitar și coerent în aplicarea legii. Obiectivul general este de a asigura un mod de lucru unitar și coerent în aplicarea legii în cadrul tuturor administrațiilor locale din județ.

Astfel de seminarii de instruire și informare profesională se vor organiza săptămânal și în cadrul acestora vor fi dezbătute teme diverse, printre care impozitele și taxele locale, executarea silită, întocmirea bugetelor de către primării, protecția mediului etc.

- Advertisment -

Cele mai populare

Vă prezentăm 10 alimente toxice, care îngrașă și conțin multe chimicale. Iată cu ce le puteți înlocui

Un stil de viață sănătos implică hrană cât mai naturală, fără alimente procesate și pline de chimicale, sport...

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Comentarii recente