sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareSatu Mare încă 6 ani cu Florisal, agitație în USL

Satu Mare încă 6 ani cu Florisal, agitație în USL

Joi, 26 septembrie, în cadrul ședinței de Consiliu Local s-a aprobat și prelungirea contractului cu Florisal pentru încă 6 ani, această hotârîre a fost votată de 17 consilieri pentru și 4 consilieri împotrivă.

Se pare că relația între PNL și PSD începe să scârțâie,  consilierii PSD au votat pentru prelungire, în vreme ce consilierii PNL au votat împotrivă.

Prim-vicepreședintele PDL Satu Mare Sergiu Băbășan a agitat și mai mult spiritele după ce a apărut înainte de ședință cu un grup de protestatari.  Aceștia au afișat mesaje „JAFUL FLORISAL/ NU ÎN NUMELE MEU/ NU DIN TAXELE MELE”, și au fost przenți pe tot parcursul ședinței.

Primul care a luat cuvântul a fost consilierul PNL Adrian Albu, fost viceprimar. El a amintit de nemulțumirile Primăriei, a consilierilor, a cetățenilor din oraș referitoare la unele aspecte ale firmei, precizând că acum Consiliul Local este acționat în judecată pentru o hotărâre din acest an care reduce suprafețele măturate.

„Astăzi mi se pare mie că ratăm oportunitatea de a intra într-o oarecare normalitate, normalitate care a fost clamată și în perioada campaniei electorale de anul trecut”, a spus Albu.

El a trecut în revistă unele scandaluri și din perioada electorală, cum ar fi ”condiționarea de încasare a impozitelor în funcție de achitarea taxei de salubrizare, trecere de la plata pe cantitate la cea pe persoană, modificarea unor tarife, într-un caz chiar și fără aprobarea consilierilor”.

„Aș vrea să declar în numele de consilier PNL că nu avem niciun parti-pris cu nimeni și că din punctul nostru de vedere normal ar fi fost să se facă o licitație așa cum era pus pe planul de licitații la primăriei”, a spus Albu.

În opinia sa s-a ratat „posibilitatea de a scăpa”, exprimându-și totodată „tristețea și nemulțumirea” că a participat la această ședință.

Consilierul PDL Cosmin Rațiu a  declarat că votează pentru prelungirea proiectului „având în vedere că este o firmă sătmăreană, că este o firmă care dă la 300 de oameni salarii”. Rațiu a votat pentru prelungire, în ciuda faptului că în sală se aflau mai mulți colegi de-ai săi din PDL care susțineau opusul.

Președintele Comisiei Juridice, Valeriu Bancea, membru PNL, a declarat că proiectul de hotărâre “nu întrunește condițiile minimale de admisibilitate“.

„O prelungire a oricărui contract, indiferent la ce serviciu public ar fi vorba, cu atât mai mult la un serviciu public de salubrizare, impune auditarea unei astfel de activități a societății respective, pentru eventualitatea unei prelungiri în maniera în care se solicită acum. Ori, acest lucru evident că nu este realizat, și asta creează o serie de nemulțumiri, relativ sau cu trimitere directă, la caracterul netransparențial al acestei proceduri. După părerea mea, mult mai înțelept ar fi fost ca acest contract să ajungă la termen, urmând a fi pusă în licitație publică o astfel de activitate”, a spus Bancea. Pledoaria avocatului a stârnit aplauze în rândul protestatarilor din sală.

Sergiu Băbășan, a dorit să i-a cuvântul, dar nu i s-a permis  pe motiv că nu s-a înscris din timp, proiectul fiind supus aprobării și adoptat. Băbășan a insistat să adreseze consilierilor două întrebări însă nu a fost lăsat să vorbească, președintele de ședință, Marcela Papici amenințându-l că îl evacuează din sală dacă nu se potolește.

La finalul ședinței, Sergiu Băbășan dorit să mai prezinte o problemă socială de pe str. Careiului unde sunt mai mulți copii bolnavi, dar Marcela Papici a închis ședința, motivând că nu au fost înscrise probleme la punctul „Diverse”.

Toată forfota s-a mutat pe holul primăriei, edilul șef, Dorel Coica dispărând după sedință fără sa dea nici o explicație protestatarilor prezenți. Este foarte interesant de ce în campania electorală promitea că va scapa de această firmă și acum lucrurile s-au întors pe dos. Oare să fie ceva dubaș la mijloc !?scandal-florisal (2)scandal-florisalscandal-florisal (5)scandal-florisal (6)scandal-florisal (3)scandal-florisal (1)scandal-florisal (7)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente