sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSanatateSenatorul PNL George Scarlat se opune comercializării de carne sintetică

Senatorul PNL George Scarlat se opune comercializării de carne sintetică

Preşedintele comisiei pentru agricultură din Senat, senatorul PNL George Scarlat a spus miercuri, despre legea care interzice comercializarea cărnii sintetice, că atâta timp cât la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European nu există legislaţie care să prevadă acest consum în piaţa europeană, consideră că România nu ar trebui să fie prima ţară în care să ajungă astfel de produse şi care să înlocuiască carnea românească, potrivit News.ro.

Suntem hărăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a declarat George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat.

El a precizat că articolul 5 din lege interzice comercializarea cărnii sintetice obţinute din celule stem de la animale, a produselor obţinute din această carne. „Atâta timp cât la nivelul Comisiei Europene şi a Parlamentului European nu avem legislaţie care să prevadă acest consum în piaţa europeană, considerăm că nu ar trebui să fim noi prima ţară în care să ajungă astfel de produse şi care să înlocuiască carnea românească”, a spus senatorul PNL la Prima News.

„Esenţa legii cărnii se referă la faptul că carnea aceasta produsă în România, oferta din România este scăzută, ea tot nu se regăseşte la raftul marelui comerciant şi s-a simţit nevoia, dacă această sintagmă produs românesc din carne, binenţeles pe etichete având înscrise şi culorile drapelului naţional, atunci e o practică comercială neloială şi înşelătoare faţă de consumator, pentru că la rafturile magazinelor, atât timp cât tu produci doar 20% din consumul naţional, nu ai cum ca toată carnea de la raft să fie carne românească”, a spus senatorul.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente