miercuri, februarie 28, 2024
AcasăPoliticaInternationalSesizare împotriva lui Viktor Orban la CNCD

Sesizare împotriva lui Viktor Orban la CNCD

Deputatul PNL, Alexandru Muraru, a anunțat că a sesizat, joi, CNCD cu privire la discursul susţinut de premierul ungar, Viktor Orban, la Tuşnad.

„Am sesizat CNCD cu privire la discursul rasist susţinut de către domnul Viktor Orban, preşedintele FIDESZ, la Băile Tuşnad, în România, în data de 23.06.2022. În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, am transmis către CNCD o sesizare privind constatarea şi sancţionarea contravenţiei prevăzută de art. 15 din OG 137/2000 săvârşită la dată de 23.06.2022, de către dl. Viktor Orban, preşedinte al partidului FIDESZ, aflat la Băile Tuşnad în cadrul unui eveniment privat, în afara activităţii sale de prim-ministru al Ungariei, într-o vizită care nu a fost inclusă într-un program oficial al Ministerului Afacerilor Externe din România”, a afirmat liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, într-un comunicat de presă. 

Liberarul explică care sunt acele afirmații din discursul liderului FIDESZ care exprimă o formă de discriminare pe bază de rasă, naționalitate și etnie.

”De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur și simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite și vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuși să ne amestecăm unii cu alții, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă. În baza acestei idei, Orbán a adăugat că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”. Viktor Orban instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuției și a crimelor secolului XX”, afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente