vineri, iulie 19, 2024
AcasăLocaleSfârșit de săptămână încărcat de misiuni pentru jandarmii satmareni

Sfârșit de săptămână încărcat de misiuni pentru jandarmii satmareni

Jandarmii se vor afla la datorie și vor asigura ordinea publică și siguranța participanților la manifestările cultural artistice și sportive organizate în acest sfârșit de săptămână. Jandarmii sătmăreni vor fi angrenați la sfârșitul acestei săptămâni, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul județului în aria de competență, dar și a municipiului Satu Mare. Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, jandarmii vor executa misiuni de asigurare și menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, cu prilejul manifestărilor cultural artistice și sportive organizate astfel :

  • -6-8 septembrie la Festivalul Dust Riders Moto desfășurat la Tășnad
  • -7-8 septembrie la Cupa Satu Mare la karting, concurs organizat în Satu Mare pe B-dul Transilvania
  • -7-8 septembrie la manifestările culturale organizate la Negrești Oaș în cadrul Festivalului regional al patrimoniului culinar carpatic
  • – 8 septembrie la Sărbătoarea moților de la câmpie, organizată la Marna
  • – 8 septembrie la Ziua Eqvestră de la Foieni

Zonele turistice ale județului Satu Mare – Tășnad, Beltiug, Acâș, Mihăieni, Apa, Mujdeni – vor fi monitorizate de asemenea de către structurile de jandarmi, care vor veghea la menținerea ordinii publice, vor participa la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

Jandarmii sătmăreni vor desfășura individual, dar și în cooperare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, o serie de misiuni specifice pentru prevenirea infracționalității și stabillirea unui climat de ordine și siguranță publică în municipiul Satu Mare, dar și în orașele Carei, Negrești și Tășnad cu zona de competență aferentă.

Pentru ca aceste evenimente să se desfășoare în condiții de siguranță, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetățenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acționa cu preponderență pentru prevenirea apariției unor incidente sau stări tensionate, dar și pentru depistarea persoanelor care săvârșesc fapte contravenționale sau penale.

Tuturor participanților la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le recomandăm să nu depășească limitele decenței comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor și obiectelor personale și să semnaleze prompt forțelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de conviețuire socială sau bunelor moravuri. Reamintim cetățenilor că pot apela cu încredere, în orice situație, la ajutorul jandarmilor prezenți la evenimentele publice și că intervenția acestora poate fi solicitată și prin apelarea numărului unic de urgențe – 112.

1 COMENTARIU

  1. Ce ne intereseaza pe noi ca obositi astia de politisti au un sf .de sapt incarcat,noi cum il avem…..ne intreaba cineva?…nu! si ne asteptam ca ei sa ne asigure paza cand au un aspect fizic de zici ca au inghitit un pepene intreg….ce fac ei in caz de urgenta si trebuie sa alerge….stau si fumeaza o tigara cum s-a intamplat si la o benzinarie din oras.

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente