Acasă Locale Și jandarmii sătmăreni au cinstit cum se cuvine Ziua Drapelului Național

Și jandarmii sătmăreni au cinstit cum se cuvine Ziua Drapelului Național

jandarmMiercuri, 26 iunie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare au fost organizate o serie de activități în semn de cinstire a unuia dintre cele mai importante simboluri naționale ale poporului român – Drapelul Național. Activitățile au început cu intonarea imnului de stat și arborarea drapelului național în bernă. 

Întrucât ziua de 26 iunie a fost declarată zi de doliu național, jandarmii sătmăreni au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier ce a avut loc zilele trecute în Munetengru.

Cadrele inspectoratului au fost prezente și la ceremonialul militar organizat în centrul  municipiului Satu Mare.

Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 26 iunie. Momentul este legat de anul 1848, când guvernul revoluționar de la acea vreme a hotărât ca drapelul țării să aibă trei culori – albastru, galben și roșu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dublă crimă în județul Satu Mare

Nimeni nu prevedea ceea ce avea să se întâmple în noaptea de joi spre vineri în județul Satu Mare. O crimă oribilă...

Angajări la Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare face angajări. Potrivit anunțului sunt scoase la concurs 4 posturi. Se caută...

Minivacanță în siguranță

Românii vor avea parte la finalul acestei săptămâni de o minivacanță prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor. În acest context, în unele zone din...

Avocatul Poporului revine la Satu Mare

După o pauză lungă de aproximativ un an, cauzată de pandemia de coronavirus, reprezentanții instituției Avocatul Poporului revin la Satu Mare. Cancelaria...

Comentarii recente