sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleSilviu Zetea este noul președinte al Asociației Comunelor, filiala Satu Mare

Silviu Zetea este noul președinte al Asociației Comunelor, filiala Satu Mare

2a95f07f73778b3aeedabd170b334eeb_XLLuni, 13 mai, în cadrul ședinței de alegeri ce a avut loc în sala mică a Palatului Administrativ, primarul comunei Medieșul Aurit, Silviu Zetea a fost ales preşedinte al Asociaţiei Comunelor din România, filiala Satu Mare. La acest eveniment a participat și  președintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.

În noua echipă de conducere fac parte: Monica Sobius, în calitate de preşedinte executiv, Dumitru Pop – prim-vicepre şedinte, Barticipak Gurzău – secretar general, trei vicepreşedinţi şi trei secretari. Mandatul noii echipe de conducere este până în 2016, adică până la următoarele alegeri locale. Potrivit celor declarate de Monica Sobius, în cadrul filialei Satu Mare sunt un număr de 19 comune, însă în cursul zilei de azi şi-au manifestat intenţia de a adera alte zece comune. În opinia preşedintelui Emil Drăghici cea mai spinoasă problemă cu care se confruntă primăriile din ţară este cea referitoare la salarizarea necorespunzătoare a personalului.

Silviu Zetea a declarat că „noua funcţie înseamnă pentru mine atât o onoare cât mai ales o obligaţie. Această asociaţie are un rol extrem de important deoarece vine în completarea autorităţilor locale. Trebuie înţeles că primarul nu este doar un exponent politic. Edilul unei comune este şi administratorul acelei comunităţi. Sigur că, salarizarea necorespunzătoare este una dintre problemele cu care ne confruntăm însă un primar trebuie să se ocupe de toate începând de la şanţuri şi până la proiectele europene iar această asociaţie ne va oferi un sprijin în rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm”.

După şedinţa de alegeri noul preşedinte Silviu Zetea împreună cu Emil Drăghici şi cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului au avut o întâlnire cu secretarii comunelor în vederea identificării principalelor probleme juridice cu care aceştia se confruntă. În urma întâlnirii principala problemă ridicată de către secretari a fost cea referitoare la fondul funciar.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente