Acasă Sport National Simona Halep a câștigat turneul de la București

Simona Halep a câștigat turneul de la București

Jucătoarea română a distrus-o azi pe Roberta Vinci, a doua favorită a ediției inaugurale de la București, în finala de la Arenele BNR, cu scorul de 6-1, 6-3.

 

Simona Halep (22 de ani), care ocupă locul trei în lume, și-a trecut în cont al optulea titlu din carieră, făcând uitate eșecurile suferite în ultimele două finale disputate, la Madrid și Roland Garros, ambele în fața rusoaicei Maria Șarapova.

Roberta Vinci, cu nouă ani mai în vârstă decât constănțeanca și proaspătă câștigătoare la dublu la Wimbledon, nu a avut nicio șansă în fața Simonei Halep, care a zburdat pe zgura bucureșteană.

Primul set a durat mai puțin de o jumătate de oră, românca impunându-se în șase din cele șapte game-uri disputate. Simona a lovit bine din toate pozițiile, încântându-i pe cei 4.000 de bucureșteni care au umplut din nou ”Centralul” de la Arenele BNR.

Italianca a suferit mai ales pe al doilea serviciu, care a scos mereu la iveală returul splendid al Simonei. Vinci a strălucit doar la fileu, iar acest lucru s-a văzut mai ales în debutul setului secund, când a reușit un break și a condus cu 2-0.

Halep, foarte îndârjită azi, nu și-a pierdut, însă, deloc calmul și a revenit imediat la conducerea jocului. Ba mai mult, până la finalul partidei, a mai pierdut un singur game, copleșindu-și adversara cu lovitura sa preferată: reverul în lung de linie.

- Advertisment -

Cele mai populare

România feerică

Hotelul e pentru cei care nu se pot lipsi de confort, cortul e pentru aventurieri dar pentru nonconformişti, pentru cei care preferă...

Atac puternic la familia tradițională

Un nou atac la familia tradițională: Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul CEDO declară că ”absența recunoașterii pentru cuplurile de același sex...

Comunicat de presă-Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

Venind în întâmpinarea celor ce-și vor îndrepta pașii spre Iași pentru a participa la această sărbătoare și ținând cont și de deciziile...

Măsuri extraordinare de desfășurare a alegerilor

Votarea se desfăşoară după anumite reguli de protecţie sanitară impuse de autorităţi în contextul pandemiei, care presupun purtarea măştii, dezinfectarea, dar şi...

Comentarii recente