Acasă Locale Internationale Slovacia a interzis intonarea imnului UNGARIEI

Slovacia a interzis intonarea imnului UNGARIEI

Slovacia a interzis intonarea imnului Ungariei pe teritoriul său, în baza unei noi legi adoptate de parlament. Cei care vor face asta vor risca amenzi de până la 7000 de euro, începând cu 15 mai. Intonarea imnului maghiar în Slovacia va fi permisă doar de față cu o delegație oficială a Ungariei.

Principalul susținător al legii, un parlamentar din partea partidului naționalist SNS, a dat exemplu fanii echipei de fotbal FC DAC 1904 din Dunajsiká Streda, ai cărei fani cânta la începutul fiecărui meci imnul Ungariei și alte cântece ungurești. Formațiunea este susținută de minoritatea ungură din Slovacia, cam 8% din populație.

„Vă recomand că mergeți la Dunajsiká Streda ca să vedeți un meci de fotbal. Mi-ar plăcea să merg cu voi mai ales când 9000 de fani ai DAC încep să cânte imnul unguresc. Am putea încerca să mergem, dar nu cred că o ne simțim bine” a spus Dusan Tittel în Parlament.

Patronul echipei acuzate este un afacerist etnic maghiar din Slovacia, considerat un apropiat al lui Viktor Orban. El a spus că este gata să plătească amenda, deoarece nu se va opri din cântarea imnului Ungariei.

Ungurii din Slovacia speră că noul președinte al țării, Zuzana Caputova, o progresistă, nu va ratifica legea. Actualul șef al statului, Andrej Kiska, nu a spus dacă va valida actul normativ sau își va folosi dreptul de veto.

Noua lege a simbolurilor naționale slovace interzice intonarea imnului oricărei țări străine, dacă o delegație oficială a acelei țări nu este de față. Până acum, doar Ungaria s-a revoltat.

- Advertisment -

Cele mai populare

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Comentarii recente