Acasă Locale Stiri Satu Mare George Negrea - spectacol de senzație la Vinogradiv - Ucraina

George Negrea – spectacol de senzație la Vinogradiv – Ucraina

Sâmbătă, 6 aprilie în Ucraina la Vinogradiv a avut loc festivalul de tradiții, „Întâlnirea de Paște” care a reunit artiști și meșteri populari din România, Croația, Ucraina și Ungaria.
Din partea județului Satu Mare, a participat folkisul sătmărean, George Negrea, care a susținut un moment artistic inedit, fiind apreciat de publicul numeros format din peste 400 de persoane. Artistul a cântat în limba română, ucraineană și maghiară. Dirijorul corului din orașul Eger – Ungaria, prezent cu artiștii maghairi, a rămas impresionat de prestația artistului sătmărean.

În cadrul spectacolului au mai urcat pe scenă Corul din orașul Eger – Ungaria, un ansamblu venit din Croația și soliștii Casei de Cultură din Vinogradiv.
În apropierea Casei de Culură a avut loc și un târg de Paște, unde cei interesați au putut să cumpere ouă încoindeiate, vinuri și coșuri.
Din partea României a mai participat și o delegație din județul Suceava formată din Petronela Iasiniovshi și Filip Iasiniovschi, membrii ai Uniunii Ucrainenilor din România care au adus ouă încondeiate.
“Inițiativa de a crea un festival a apărut de la sine – este rodul unei lungi cooperări între diferite țări. Cu România avem mai mult de 10 ani de cooperare, precum și cu maghiarii și croații. Așadar, s-a decis organizarea unui astfel de festival în ajunul sărbătorilor Paștelui.” A decalrat Sviatoslav Gal, directorul Casei de Cultură din Vinodragiv.

- Advertisment -

Cele mai populare

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Comentarii recente