marți, mai 21, 2024
AcasăReligieSlujbă arhierească la Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Negrești-Oaș

Slujbă arhierească la Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Negrești-Oaș

Duminică, 2 octombrie 2022, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Negrești-Oaș.

„Am revenit după 7 ani în oraşul Negreşti Oaş, mai exact la biserica istorică „Naşterea Maicii Domnului”, unde a păstorit vreme de peste 38 de ani Părintele protopop Mihai Feher, ctitorul catedralei noi din Negreşti Oaş, care a fost sfinţită de Patriarhul României, Preafericitul Daniel, la 1 iulie 2012. Acum, în această comunitate, păstoreşte părintele Adrian Bucşa, de doi ani, din 2020. Oraşul Negreşti Oaş are trei parohii, un număr mare de credincioşi, această parohie are 2.300 de suflete. În ultima vreme s-au făcut lucrări de înnoire: s-a schimbat parchetul şi s-a padimentat cu granit, s-a introdus încălzirea centrală, s-a aşezat o frumoasă icoană în mozaic, la intrare, pe frontispiciu, cu Naşterea Maicii Domnului, care este ocrotitoarea bisericii, s-a zidit un lumânărar, un Altar de vară frumos, şi am venit să binecuvântăm lucrările. Pe viitor, pentru că biserica este monumente istoric de categoria B, au de gând să promoveze un proiect, să schimbe acoperişul şi să-l înnobileze, să-l facă mai durabil şi adecvat acestei biserici monumentale, care este biserica-mamă, biserica istorică a comunităţii.”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin.

După binecuvântarea lucrărilor de înnoire care s-au efectuat la biserică şi a Altarului de vară, s-a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul Psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, la chinonic au cântat Arhid. Vlad Verdeş şi cunoscuta cântăreaţă a Oaşului, Maria Tripon.

Între oficialităţi s-au aflat domnul deputat Adrian Cozma, membru în Adunarea Naţională Bisericească, domnul Romeo Pop, subprefectul județului Satu Mare, doamna Aurelia Fedorca, primarul localității Negrești-Oaș, domnul Beseni Cristian Valer, consilier județean și domnul Ioan Tibil, membru în Adunarea Eparhială.

Preotul paroh Adrian Bucşa a fost distins cu Ordinul „Preot Nicolae Gherman”, întemeietorul Mănăstirii Rohia şi cu o bederniţă. Din partea credincioşilor şi a preotului paroh Preasfinţitul Părinte Iustin a primit în dar o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, „Dulcea sărutare”, şi un coş cu flori.

Primarul Aurelia Fedorca, epitropul şi Consiliul Parohial, Comitetul de Femei şi câţiva binefăcători au primit Diploma Anului Omagial.

Sursa: Facebook Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente