miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăPoliticaInternationalBianca Murgu: Tinerii constituie o adevărată forță motrice în tabloul politic european

Bianca Murgu: Tinerii constituie o adevărată forță motrice în tabloul politic european

În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, în București a avut loc evenimentul „An Empowered Youth for an Empowered Europe”, care a marcat aniversarea a 25 de ani de la înființarea Tineretului Popular European (YEPP), organizația de tineret a Partidului Popular European.

La eveniment au fost prezenți peste 130 de lideri politici de tineret din Europa precum și alumni YEPP, iar din partea organizației gazdă, Tineretul Național Liberal, au participat membrii Biroului Politic National.

Județul Satu Mare a fost reprezentat de către Bianca Murgu, președintele organizației județene TNL Satu Mare. În cuvântul său, Bianca Murgu a adus în discuție subiecte extrem de importante legate de digitalizarea sistemelor de comunicare și operare în administrația publică locală, problema liberei circulații a studenților proveniti din Rusia, dezvoltarea și progresele în ceea ce privește inteligența artificială.

”Ne onorează mesajele de încurajare și susținere adresate de catre liderii Partidului European Popular, și importanța pe care aceștia o acordă activității tinerilor, care prin ideeile lor inovatoare constituie o adevărată forță motrice în tabloul politic european. Suntem conștienți de uriașa responsabilitate care ne revine în valorizarea superioară a moștenirii policite dobândire, astfel ca întreaga noastră acțiune să fie pusă în slujba modernizării societății în ansamblul ei”, transmite Bianca Murgu, președinte TNL Satu Mare.

Tineretul Popular European a adoptat dezbătut și votat la București o serie de rezoluții, în domenii de interes pentru Uniunea Europeană, precum integrarea refugiaților ucraineni, îmbunătățirea mobilității feroviare la nivelul UE, realismul climatic și creșterea rezilienței sistemelor de inteligență artificială (AI) realizate în Uniunea Europeană.

Alte subiecte de interes dezbătute au fost digitalizarea, relocarea și reconstrucția capabilităților de producție la nivel european, și asigurarea securității granițelor în contextul unui fenomen migraționist complex.

Cu ocazia aniversării a unui sfert de veac de existență, lideri YEPP au primit mesajele unor oficiali europeni de rang înalt: Ursula von der Leyen – Președinta Comisiei Europene; Manfred Weber – Președintele Partidului Popular European; Mariya Gabriel – Comisar european pentru inovare cercetare, cultură, educație și tineret; Sigfried Mureșan, europarlamentar și Vicepreședinte al Partidului Popular European.

Președintele YEPP, Lidia Pereira, a mulțumit organizatorilor și participanților și a reafirmat rolul și misiunea pe care YEPP le va avea în continuare: să fie organizația politică de tineret implicată în toate temele și deciziile majore care se iau la nivel european și să reprezinte o veritabilă voce a tinerei generații la nivelul instituțiilor europene.

Cu prilejul acestei aniversări, au fost oferite distincții unor organizații politice membre YEPP:

  • YEPP Prize for Freedom Fighters – a fost decernat organizațiilor politice de tineret din Ucraina (YDA, SM);
  • YEPP Prize for Human Rights – a fost decernat organizațiilor politice de tineret din Belarus (YF, YD, YCSU);
  • YEPP Prize for Innovation, Digitalization and Sustainability – ONNED, Grecia
  • YEPP Resolutions Champion – JOVP, Austria
  • YEPP Member of the year 2022 – Pasi Huikuri, MUF, Finlanda.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente