Acasă Religie Slujbă arhierească la Biserica Sfântul Andrei din Satu Mare

Slujbă arhierească la Biserica Sfântul Andrei din Satu Mare

Marți, 30 noiembrie 2021, ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” din Municipiul Satu Mare, cu ocazia hramului lăcașului de închinare.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Daniel Ioan Tirean, inspector financiar în cadrul administrației eparhiale, Pr. Cosmin Sopoian, parohul credincioșilor, Pr. Dr. Cristian Boloș de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, alături de alți părinți invitați din parohiile învecinate.

Între credincioşii prezenți la slujbă s-a aflat domnul Ing. Mircea Lețiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Maramureșului și Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat două hirotoniri și anume, în treapta de diacon, pe teologul Grec Mircea Grigore, iar pe părintele diacon Florin Bogdan Tocaci, întru preot pe seama Parohiei Ortodoxe Bozânta Mică, protopopiatul Baia Mare; părintele Florin a fost membru al Grupului psaltic „Theologos” încă de la constituire.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul în care a evidențiat mai multe aspecte duhovnicești din viața sfântului: „a fost fratele de sânge al Sfântului Apostol Petru, fiind cel dintâi chemat la apostolat, și martor la botezul lui Iisus Hristos în apa Iordanului. De asemenea, a fost și prezent la minunile pe care Le-a săvârșit și s-a pătruns de învățăturile Lui. El este protectorul neamului românesc și lui trebuie să ne închinăm în această cu multă smerenie, cerând ajutorul lui Dumnezeu”, a precizat Preasfinția Sa.

La final, părintele paroh a mulțumit ierarhului pentru prezența în mijlocul credincioșilor, și, în semn de recunoștință și pretuire, a dăruit Preasfinției Sale, o icoană cu chipul Sfântului Apostol Andrei.

Sursa text & foto: Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Cetăţeni armeni, cu vize false de Polonia, opriți la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Halmeu au depistat doi cetăţeni armeni care au...

Comentarii recente