marți, ianuarie 31, 2023
AcasăReligieSlujbă arhierească la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad

Slujbă arhierească la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad

În duminica a 26-a după Sfintele Rusalii, în care se citește pericopa evanghelică a bogatului căruia i-a rodit țarina și în care se prăznuiește Intrarea în Templu a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Între părinții care au făcut parte din soborul slujitor s-au aflat Pr. Marcel Malanca, protopopul Oașului, Pr. Florin Pop, paroh în Petrova, Pr. Daniel Magdău, paroh în Șieu, Pr. Călin Iosip, slujitor la Parohia „Buna Vestire” din Municipiul Baia Mare, Pr. Dacian Chira, slujitor la Paraclisul „Sfântul Evanghelist Luca” din incinta Spitalului Orășenesc din Negrești-Oaș, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, alături de alți părinți invitați.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit două hirotoniri, întru preot și întru diacon. La momentul Chinonicului, doamna preoteasă Andreea Ioana Botiș a interpretat la strană, o cântare bisericească specifică perioadei liturgice în care ne aflăm.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, s-a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2021, privind însemnătatea Anului omagial al pastorației românilor din afara României și a Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, în Patriarhia Română

La final, ierarhul împreună cu soborul slujitor a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul preacuviosului părinte arhimandrit Emanuil Rus, starețul lăcașului monahal, care s-a mutat la Domnul.

Arhid. Adrian Dobreanu Responsabil comunicații media-online

Sursa text și foto: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=EORMMSM&set=a.1955038451342929

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente