29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleȘofer reținut după o urmărire ca în filme. S-au tras focuri de...

Șofer reținut după o urmărire ca în filme. S-au tras focuri de armă

Marți, 26 aprilie 2022, în localitatea Cămărzana a avut loc o urmărire ca în filme. Actori principali: un conducător auto și mai multe echipaje de la Poliția Rutieră.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 21:00, când un conducător auto din Cămărzana nu a oprit la semnalele polițiștilor. A început o urmărie ca în filme. Mai multe echipaje de poliție au pornit în urmărirea șoferului care nu a putut fi oprit decât după ce polițiștii au tras mai multe focuri de armă.

La apropierea polițiștilor bărbatul a devenit agresiv, motiv pentru care a fost încătușat și condus la sediul poliției. În urma folosirii armelor, nu au existat victime.

Potrivit informațiilor solicitate de Jurnalul de Satu Mare, IPJ a precizat că persoana în cauză are dreptul de a conduce suspendat, totodată acesta refuzând și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii sau a unor substanțe psihoactive.

Acesta s-a ales cu dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comunicatul IPJ, emis la solicitarea Jurnalul de Satu Mare

”La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul Poliției Negrești-Oaș, desfășurându-și activitatea, cu forțe mărite, în baza unui plan de acțiune, pe DJ 109 K, au efectuat semnale de oprire către un conducător auto, de 35 de ani, din localitatea Cămârzana.

Acesta nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor, părăsind zona și sustrăgându-se controlului, fapt pentru care mai multe echipaje de poliție au procedat la urmărirea autoturismului.

În urma utilizării mijloacelor din dotare, inclusiv armamentul în condițiile prevăzute de lege, conducătorul auto a fost oprit de către polițiști și, întrucât manifesta un comportament extrem de violent, a fost încătușat și condus la sediul poliției. În urma folosirii mijloacelor din dotare, nu au existat victime.

După efectuarea verificărilor, s-a constatat faptul că persoana în cauză are dreptul de a conduce suspendat, totodată acesta refuzând și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii sau a unor substanțe psihoactive.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat” și ,,refuzul unui conducător de vehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii sau a unor substanțe psihoactive”.

Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, acesta urmând a fi prezentat ulterior instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat IPJ pentru Jurnalul de Satu Mare.

Foto: arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente