luni, octombrie 7, 2024
AcasăsusSomnul, aliat în lupta cu kilogramele

Somnul, aliat în lupta cu kilogramele

În general, starea de spirit, memoria, reflexele și puterea (inclusiv capacitatea de a ține o dietă) sunt afectate de un somn prost. Se precizează că omul arde calorii și în timpul somnului, aceasta este explicația din punct de vedere științific.

În contextul normal, somnul este un factor esențial pentru sănătate, cu beneficii uriașe. Oamenii de știință au observat că problemele de somn și declinul cognitiv sunt legate de criterii demografice. Printre ele amintim vârsta, sexul și educația. În plus, durata scurtă de somn este considerată un factor de risc genetic.

În acest sens, alte cercetări au scos la iveală că lipsa unui somn de calitate suficient, pe timpul nopții, poate duce la un risc crescut de demență.

Concret, în timp ce dormi, corpul lucrează din greu pentru a se recupera după stresul din timpul zilei.

Din informaţiile Askmen, în timp ce dormi, corpul lucrează din greu pentru a se recupera după stresul din timpul zilei. Acel proces de recuperare necesită, desigur, energie. De fapt, caloriile arse în timpul somnului formează o parte a necesarului caloric total al corpului, mai ales pentru sedentari.

Estimarea caloriilor arse în timpul somnului

Ființele umane ard, în medie, între 40 și 80 de calorii pe oră în timpul somnului. Cu alte cuvinte, dacă dormi 7 ore, te poți aștepta să arzi între 280 și 560 de calorii în acel interval de timp. Mai precis, este aproape de arderea caloriilor în timpul unei plimbări de o oră. Iar un deficit de calorii de 500 de calorii pe zi este suficient pentru a pierde un kilogram de grăsime pe săptămână!

Pentru a restrânge aceste numere, trebuie să ne uităm la toate variabilele care intră în joc. Acestea includ:

-Vârstă
-Înălţime
-Greutate
-Compoziția corpului (grăsime vs țesut muscular)
-Gen
-Niveluri de activitate

Nevoile metabolice cresc odată cu vârsta, greutatea și masa musculară

În general, nevoile metabolice cresc odată cu vârsta, greutatea și masa musculară, iar bărbații tind să ardă mai multe calorii în somn decât femeile. Factorii stilului de viață intervin și ei: dacă te antrenezi pentru un maraton sau ridici în mod regulat greutăți, corpul va cheltui mai multă energie pentru repararea țesutului muscular decât dacă ai fi sedentar.

La întrebarea dacă, Ar trebui să țineți cont de caloriile arse în timpul somnului?

Indiferent dacă vă aflați la capătul superior al spectrului sau la cel inferior, trebuie să țineți cont de caloriile arse atunci când țineți o dietă. Din fericire, există o modalitate mai ușoară de a face asta decât înscrierea într-un studiu de monitorizare a somnului pentru a afla numărul precis.

Tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la necesarul de calorii în mod holistic. Puteți face asta calculând câte calorii consumați pe parcursul unei săptămâni medii; asta vă va spune de câte calorii are nevoie corpul pentru a-și menține greutatea. Un alt cuvânt-cheie este BMR, sau rata metabolică bazală: numărul de calorii de care corpul are nevoie pentru a te menține în viață, incluzând totul, de la funcția creierului până la restabilirea somnului.

Înțelegerea ratei metabolice bazale (BMR)

În prezent, calcularea BMR este o modalitate bună de a lua în considerare caloriile pe care le arzi în timpul somnului fără a le cunoaște în mod specific, dar merită să înțelegeți rolul pe care îl joacă somnul în metabolism, mai ales dacă treceți printr-o perioadă grea.

Aşadar, rata metabolică bazală reprezintă numărul de calorii pe care le ardeți în fiecare zi în timpul repausului. Acest lucru reprezintă aproximativ 60-70% din caloriile pe care organismul uman le arde într-o zi. RMB este influențată de vîrstaă, greutate, înălțime, nivelul de activitate fizică ale unei persoane, dar și de condițiile de mediu, nivelul de stres și ciclul menstrual.

Cu cât sunteți mai activ, cu atât veți arde mai multe calorii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare