joi, mai 30, 2024
AcasăsusSondaj: PSD-PNL, pe primul loc în Capitală

Sondaj: PSD-PNL, pe primul loc în Capitală

Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, este plasat pe primul loc în intenția de vot, potrivit unui sondaj CURS. Edilul din Sectorul 5 este urmat de Nicușor Dan și de candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu. Alianța PSD-PNL conduce însă în intenția de vot pe București. 

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, este cotat într-un ultim sondaj CURS citat de News cu 38% din voturi, în timp ce Nicuşor Dan are 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu are un procent de 23%. 5% din respondenți au indicat că ar vota pentru candidatul AUR Mihai Enache şi 2% pentru Diana Şoşoacă.

Medicul are însă cel mai mic procentaj față de Nicușor Dan și Piedone în privința părerilor nefavorabile, dar 14% afirmă că nu îl cunosc. 

Alianţa PSD-PNL este însă pe primul loc în intenţiile de vot în Bucureşti cu 48%. Alianța Dreapta Unită are 24%, partidul lui Piedone, PPUSL, ARE 12%, AUR 11%, iar partidul condus de senatoarea Diana Șoșoacă are 3%.

În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL are 47%, Alianţa Dreapta Unită are 24%, AUR – 12%, PPUSL – 10%, SOS România 3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 aprilie, pe un eşantion de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, reprezentantiv pentru populaţia adultă rezidentă din Municipiul Bucureşti.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. De asemenea, validarea eşantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS. Datele au fost ponderate în funcţie de vârsta electoratului bucureştean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente