Acasă Opinie Sorin Oros Sorin Oros: ADIO 2015

Sorin Oros: ADIO 2015

Motto: „Nimic nu e permanent în afară de schimbare!” Heraclit

oros

Anul 2015 a ajuns la final. Nu știu dacă a fost un an bun sau unul rău, pentru țară. Mai degrabă, cred că a fost unul normal, unul care a urmat parcursul celorlalți. Nu a fost nimic spectaculos, nu s-au consemnat mari realizări, nici în politică, nici în economie și nici în mediul social-cultural. Poate înafară de tragedia de la clubul bucureșten Colectiv, în care au murit, până acum, 63 de oameni (în articolul dedicat acestui eveniment consemnam 49 de morți până la acea dată!), nimic nu a zguduit țărișoara asta frumoasă, populată de oameni sfătoși la șprițuri, dar inerți în acțiune. Nici măcar D.N.A.-ul, care, în 2015 i-a luat pe bandă rulantă, pe o parte dintre corupții țării, nu ne-a impresionat! Nu a fost o surpriză săltarea politicienilor corupți (mă tem că această sintagmă este un pleonasm!), ori a oamenilor de afaceri cu greutate. Așteptam asta toți de ani de zile. Dar cum la noi „totul se-ntâmplă mâine” a fost nevoie de ani pentru așa ceva. Nici dezamăgirea lui Johannis, ca președinte, nu poate fi trecută drept eveniment al anului. Toți, de dinaintea lui au dezamăgit, așadar nu putea neamțul să iasă din tiparele mioritice. Căderea plagiatorului Viorel, la fel, era un lucru așteptat și dorit de toți oamenii care-și folosesc propria minte. Nici măcar obrăznicia, aroganța și tupeul lui, fără margini, nu au fost spectaculoase. Am mai avut de-alde ăștia, de-a lungul timpului, și au fost măturați de istorie. Apoi, apariția lui Dacian a fost, mai degrabă, ștersă decât plină de spectaculozitate. A prins doar două luni din an, deci cu el mai așteptăm. Așteptăm așa cum facem de ani de zile, așteptăm în loc să acționăm. Se poate spune, astfel, că suntem un popor de buni strategi. Stăăăm și analizăm atenți fiecare detaliu și abia apoi trecem la acțiune. Timp în care alții sunt deja departe și ne privesc cu suspiciune și cu neîncredere vădită.

Pe de-altă parte putem trece la mari realizări… țâțele Nicoletei, fostă Luciu, care, anul ăsta, și le-a micșorat. Îi atârnau greu în procesul muncii! Tot mare realizare e și majoratul prințesei lui Adrian, fost Copil Minune, actualmente bărbat mai mititel, care i-a dăruit acesteia un diamant „inestimabil dar cu o valoare mai mică” decât însăși prințesa proprie. Nu putem omite nici realizarea Danielei, fostă crudă acum mulți ani, care ne-a anunțat că a făcut sex… în aer! Într-un avion, care, culmea, zbura! La fel și Oana Zăvoranu, fostă a lui Pepe a găsit de cuviință să informeze națiunea română că țâțele de la magazin nu sunt mai bune decât alea, mici și modeste, cu care Natura blagoslovește sexul frumos, adesea. Iar națiunea a fremătat de uimire aflând din gura „divei” ce fel de țâțe se poartă în sezonul primăvară-toamnă 2015.

Iată, deci, că așa cum afirmam inițial, 2015 și-a urmat trendul. Nu a ieșit în evidență cu nimic serios. Peste patru zile anul trece și devine istorie. Începe un an nou. An care, în primele lui zile, va ieși în evidență, ca și ultimii, cu celebra, deja, vânătoare de la Balc a lui Țiriac, fost mare tenisman. O chestie oribilă, dar tolerată de toată lumea. Apoi anul își va urma cursul firesc, monoton, ca al celorlați mulți, care au trecut, peste noi, în timp ce așteptam… ani mai buni.

Și pentru că la final de an se fac urări am să vă fac și eu una. Vă urez să vă treziți din așteptare și să acționați. Să începeți „revoluția” cu voi înșivă nemaiașteptând de la alții nimic. Să acționați, să acționați, să acționați! Doar așa puteți avea bani, case, mașini, căsnicii reușite, copii sănătoși, un oraș curat, o țară prosperă. Adică tot ce e normal și vă doriți. Nu mai închideți ochii, nu mai tolerați lucrul prost făcut. Dați-vă pe voi înșivă „în gât” când dați șpagă sau când furați. Predați-vă singuri permisul de conducere când șofați ca boii. Turnați-vă singuri la poliție când băgați banii publici în buzunare. Doar așa veți putea avea, în câțiva ani, un An Nou. Dar, până atunci, fiți siguri că 2016 va fi la fel ca 2015. Și ca 2014. Și ca 2013… Însăși sintagma „an nou” definește ceva inedit, ceva diferit de cel vechi. Dacă nu schimbăm nimic, în noi, mai corect ar fi să ne urăm „un an la fel ca și cel care a trecut”!

Prieteni cititori, rămâneți cu bine! Vă urez ca în 2016 să fiți sănătoși și deștepți! Și… să acționați!

Sorin Oros

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Turțean de 70 de ani, decedat în urma unui accident rutier

Miercuri, în jurul orei 23.10, pe raza localității Turț, a avut loc un grav accident de circulație. Un...

Comentarii recente