29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareSpectacol de final de an a cursanților Școlii de Arte

Spectacol de final de an a cursanților Școlii de Arte

spectacol scoala de arte

Joi, 23 iunie a avut loc tradiționalul spectacol care marchează finalul anului școlar pentru cursanții Școlii de Arte înscriși în domenii de artă a spectacolului. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Pictată a Centrului Multicultural Poesis.

Zecile de tineri artiști implicați în spectacol fiind aplaudați cu entuziasm de membri ai familiilor lor, dar și de prieteni și iubitori de artă interpretativă.

Spectacolul a început cu micul pianist Loga Szilard (pregătit de prof. Csendes Judit), care a prezentat două cântece pentru copii. A urmat un colaj din lirica lui Ady Endre susținut de elevii d-nei Kovacs Eva: Lukacs Abigel, Alexandra Pop, Gerlinde Leitner, Pop Erika Margit, Maroscsak Daniel, Csapo David.

A urmat Sonatina în Re de Pleyel cântată de Lara Tudorache (prof. Maria Varga), după care s-a revenit la teatru: o scenetă de Teodor Mazilu, “Frumos e în septembrie la Veneția”, jucată de Ștefan Șuta și Flavia Ungur, elevi ai profesorului Carol Erdos. Au urmat mai multe momente muzicale de factură clasică: un Vals de Chopin (Balazs Regina – prof. Cecilia Mare), “Canarios” de Gaspar Sanz (Mihnea Mic – prof. Gema Marian), prima parte din Sonata Lunii de Beethoven (Harangozo Zsofia – prof. Gabriela Pomian), Dansul maghiar nr. 3 de Brahms (Scheitli Krisztina și Hutzel Levente – prof. Judit Budean-Mihaly), “Stitchers” (Urban Fanni și Radu Sabou – prof. Sallai Laszlo), “One moment in time” (Kecskes Izabella – prof. Csendes Ștefan), “Far away” (Cătălina Sas – prof. Adrian Brodi), “Dear future husband” (Raluca Dumitru – prof. Călin Keresztes), “Tell me baby” (Toth Peter – prof. Adrian Brodi) și “Need you now” (Isabella Holici și Rozspapa David – prof. Răzvan Pap).

Partea finală a lungii seri artistice a fost dedicată folclorului: au evoluat instrumentiștii Bogdan Bota, Alex Tărțan și Casian Cristuțiu (pregătiți de prof. Horațiu Topan), a cântat Felegyhazi Arpad (prof. Csendes Ștefan), pentru ca programul să se încheie cu violoniștii ansamblului “Doina Codrului” și un moment folcloric vocal, ambele pregătite de profesorul Vasile Chioran.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente