Acasă Locale Stiri Satu Mare Spectacol la Teatrul de Nord

Spectacol la Teatrul de Nord

spectacole-februarie-1

Secția Română a Teatrului de Nord reia spectacolul „Neînțelegerea” de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan. Spectacolul se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare în data de 7 și 8 februarie 2015, de la ora 19:00 .

Piesa redă în esență cumplitele fapte de care pot fi capabili oamenii atunci când sunt guvernați de dorința de înavuțire, de sentimente de ură și părăsiți de iubire. Reîntors după o lungă absență, Jan nu își declină adevărata identitate, fiind ucis de mama și sora sa, care din dorința de a lăsa în urmă o viață plină de lipsuri săvârșesc mai multe jafuri și crime, ale căror victime sunt cei cazați în micul han pe care acestea îl dețin. „Neînțelegerea” dă tuturor o lecție despre adevăr, destin și iubire, în lipsa cărora viața noastră este supusă hazardului și haosului.

„Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripționat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunță că vom vedea un ”thriller”. Tema acestui text, prin întrebările existențiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinității și rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în <<Hamlet>> sau Goethe în <<Faust>>.” (Cristian Ioan)

Actorii dau viață personajelor lui Camus, într-un decor de castel gotic, imaginat de Klara Labancz, pe acordurile melodiei „Avant de mourir”, a lui Georges Boulanger, interpretată de maestrul Rudolf Fatyol.

Spectacol cu publicul pe scenă!

Prețul biletelor: 20 lei; 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

La spectacolul din 7 februarie este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu” iar la cel de duminică 8 februarie este valabil abonamentul ”Ștefan Mareș”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Show-ul alegerilor americane continuă

Într-o conferință de presă de joi, echipa juridică a președintelui Donald Trump, condusă de Rudy Giuliani, a declarat că Trump a câștigat...

UTA Arad învinge campioana chiar la ea acasă

CFR Cluj, campioana în curs a României, a pierdut duminică seara pe teren propriu cu scorul de 1...

Ca de atâtea ori în istorie, liberalii vin să facă ordine!

Interviu cu Beniamin Kira, candidat PNL la Camera Deputaților Cunoscutul om de afaceri sătmărean, Beniamin Kira, este unul din...

Trag linie și scad…

          Niciodată nu am iubit bilanțurile, mai ales cele existențiale. Ce ai făcut, ce nu, unde ai greșit, sau unde ți-ai rupt...

Comentarii recente