luni, aprilie 22, 2024
AcasăReligieSpiritualitate - Vindecarea emoțională

Spiritualitate – Vindecarea emoțională

vindecare-emotionala

Emoțiile ne influențează sănătatea

Nu poate fi pus la îndoială faptul că starea noastră mentală și emoțională ne influențează starea de sănătate fizică. Putem simți în viața de zi cu zi cum luptele noastre interioare, conflictele care au loc în interiorul nostru și stările de tensiune emoțională ne intoxică din punct de vedere emoțional și în cele din urmă ne fac să ne îmbolnăvim. Intoxicarea de la nivelul emoțional este o chestiune profundă care începe încă din copilărie. Partea bună este că la maturitate avem posibilitatea să facem o “cură” de “detoxifiere la nivel emoțional”.
Medicina holistică afirmă faptul că 50 % din tratamentul bolilor și în special al bolilor grave constă în vindecarea de aceste emoții negative și gânduri care revin obsesiv, traume și șocuri emoționale care au avut loc în trecut și s-au înrădăcinat profund în psihic. Există o legătură între starea noastră mental-emoțională și bolile fizice. Auzim tot mai des în viața de zi cu zi despre boli apărute pe bază de stres, mai ales când vorbim despre diabet sau boli cardiovasculare. Numeroși specialiști au descoperit unele legături dintre starea mental-emoțională și bolile fizice. Exemple în acest sens sunt Dr. Ryke Hamer cu “Noua Medicina Germană”, Dr. Wilhelm Reich, Horst Muller și nu în ultimul rând bio-energo-terapeutul Serghei N. Lazarev, care se ocupă de cauzele spirituale ale bolilor. Totodată, au apărut o serie de cărți care sublinează influența modului nostru de a gândi asupra sănătății; una dintre cele mai cunoscute este “Poți să-ți vindeci viața”, de Louise L. Hay . Mai mult, există teorii conform cărora chiar și forma corpului este influențată de modul în care gândim și de atitudinea pe care o avem față de viață, așa cum se sublinează în cartea“Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înșine”, de Lise Bourbeau. Numeroase studii știintifice atestate evidențiază efectele devastatoare ale stresului asupra sănătății..
Nu există nimic accidental în ceea ce privește boala. Indiferent că este vorba despre tipul acesteia sau despre acea parte a corpului care este afectată, ea se supune legii cauzei și efectului. Anumite maladii pot fi provocate prin mijloace fizice directe, cum sunt cele asociate cu otrăvuri, accidente, răni și excese. Pentru acestea, cauza apariției lor este evidentă și poate fi găsită cu ușurință. Celelalte boli se datorează unor dezechilibre generate de conflictul dintre suflet și corp. Stările negative asociate cu defectele de caracter sau gândurile care nu sunt eminamente pozitive, sunt cauzele primordiale ale apariției bolilor. Boala este cu atât mai gravă cu cât aceste stări sunt de o intensitate mai mare pe o perioadă mai lungă de timp.
Ce sunt emoțiile?
Emoțiile sunt vibrații care influențează în mod substanțial viața. Oamenii nu doar gândesc, își văd de treabă de-a lungul unei zile, merg la întâlniri sau duc la bun sfârșit anumite sarcini, ei și simt și cred în tot acest timp. Iar rezultatul depide atât de gândire cât și de sentimente. Toate emoțiile sunt variațiuni ale fricii sau iubirii. Combinația frică/stres este contagioasă și cauzează contracții, inhibă creativitatea, activitatea creierului, funcționarea sistemului imunitar, afectează modul în care privești lumea și dacă te confrunți cu ea pentru multă vreme, te pune la pământ. Iubirea, credințele pozitive și emoțiile au un impact mare și determină expansiunea creativității, rezistența mai mare fizică și mentală, productivitate crescută într-o perioadă scurtă de timp, întrucât se iau decizii mai rapid datorită receptivității și perceptivității crescute. Când cineva are informații corecte, ia decizii mai bune.
Principala cauză pentru problemele de sănătate sunt starea energetică și cea emoțională. Modul în care te conectezi emoțional cu starea ta de bine în general este mult mai important decât orice supliment, sport sau tratament de sănătate. Există o singură cauză a unei boli și asta are de-a face cu dezechilibrul energetic care există în corp. Fiecare cauză a unei boli își are originea în dezechilibrul din sistemele energetice ale corpului, mai exact la interacțiunea modului în care inima comunică cu creierul și cu corpul. Pentru o vindecare totală, trebuie folosite mijloace diverse, alegând întotdeauna cele mai bune metode din arta vindecării, îngemănate cu lupta noastră în îndepărtarea oricăror defecte din natura noastră. Vindecarea finală și totală vine întotdeauna din interior, de la Sufletul însuși, care, prin bunătatea lui răspândește armonie și sănătate în toată personalitatea, dacă i se permite acest lucru. Vindecarea implică întotdeauna atât mintea și trupul, cât și ceea ce noi numim spirit. Emoțiile negative au efecte psihofiziologice adverse pe când emoțiile pozitive au efecte psihofiziologice benefice. Mintea are multe căi de contact cu procesele care se desfășoară în corp, iar acestea, folosite în mod benefic pot “înclina balanța” către vindecare. „Totul este energie”, după cum spunea Albert Einstein. În lucrarea “Energy Medicine”, Dr. Erin Olivio arăta faptul că: „Domeniul de medicină energetică se bazează pe premisa fundamentală că toate organismele fizice și procesele psihologice (gânduri, emoții, convingeri și atitudini) sunt expresii ale energiei”. Ceea ce anticii au cunoscut în trecut, știința validează acum.
Cum pot afecta emoțiile organismul? Dr. Candice Pert afirmă faptul că: „Cei mai mulți psihologi tratează mintea fără să țină cont de corpul fizic. Iar medicii tratează trupul neglijând mintea sau emoțiile. Dar corpul și mintea nu sunt separate, nu putem trata unul fără celălalt”. În cartea „Moleculele emoției”, Dr. Pert explică cum o clasă de proteine numite peptide (inclusiv endorfinele) acționează ca un sistem nervos, oferind informații în tot corpul. Teoria Dr. Pert este că suprafața fiecărei celule este acoperită cu receptori pentru peptidele specifice. Aceste molecule liber-plutitoare funcționează ca mesageri. Când avem o emoție specifică, o cascadă de peptide este eliberată si în cele din urmă influențează corpul nostru. Moleculele de emoție pot mobiliza celule ale sistemului imunitar pentru a distruge o tumoare incipientă. Tehnici precum meditația sau vizualizarea pot acționa, de asemenea, ca forțe pentru a pune aceste molecule în acțiune. Despre energia emoțiilor, numeroși lideri în domeniul medicinii energetice, precum Sonia Choquette, Dr. Joe Dispenza, Dr. Bradley Nelson, Don Tolman, cercetează legătura dintre emoții, organism și sănătate. Luând în considerare că mintea subconștientă este de 1000 de ori mai puternică decât mintea conștientă, putem să ne întrebăm: ce anume o controlează? Răspunsul se află în emoțiile nerezolvate. Când avem percepții traumatice îngropate în mintea noastră subconștientă, aceste amintiri emoționale atunci când sunt declanșate, vor provoca o reacție în organism care eliberează o cascadă de hormoni de stres, modificând astfel fiziologia noastră. Cum sunt create aceste percepții negative? Prin gândurile noastre, pentru că gândurile creează emoții. Și când simțim o emoție destul de puternică, aceasta este asimilată și perturbă câmpul de energie al corpului. Furie, agresivitate, anxietate, depresie, tristețe, toate aceste emoții negative se vor stoca în organism și sunt cauza principală a durerii fizice. În cele din urmă, în cazul în care blocajul nu este eliminat, se va dezvolta boala. Dr. Joseph Mercola oferă un exemplu: „Cei care suferă de depresie vor avea de multe ori dureri în piept, chiar și atunci când nu este nimic în neregulă fizic cu inima lor. Durere extremă poate avea, de asemenea, un impact devastator; nu degeaba se folosește expresia: A murit de inimă rea. De aceea, atunci când pierdem pe cineva drag, riscul de a suferi un atac de cord este mult mai mare în primele zile”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente