vineri, martie 29, 2024
AcasăSportInternationalKompany a decis să plece de la Manchester City

Kompany a decis să plece de la Manchester City

Fundașul belgian Vincent Kompany a decis să plece de la formația engleză Manchester City, după o perioadă de 11 ani petrecuți la acest club. Acesta a decis să plece în țara sa natală, la fost echipă a românilor Chipciu și Stanciu, Anderlecht, acolo unde va fi antrenor-jucător. La această echipă, el este decis să aplice filosofia lui Pep Guardiola, de care este fascinat.

Ajuns acum la 33 de ani, după o carieră în care în ultimele sezoane a suferit nenumărate accidentări, căpitanul „cetăţenilor” s-a resemnat cu ideea că nu mai poate face față la fotbalul la nivel înalt și se întoarce după 13 ani la clubul care l-a lansat în fotbalul mare. Deşi campioana Angliei îi propusese prelungirea, belgianul a decis să iasă cu fruntea sus din fotbalul mare, după un sezon istoric.

 

Cu toate că a avut o ofertă tentantă din Premier League, de la West Ham şi s-a zvonit că echipe din MLS şi China erau gata să îi ofere un salariu mai mare decât pe Etihad, fundaşul central a ales cu inima.

 

„Pep Guardiola mi-a redat dragostea pentru fotbal. Am fost martor la ce ne-a predat, am participat activ, am analizat, am absorbit şi am studiat tot de la el. Manchester City joacă fotbalul pe care mi-l doresc. E jocul pe care îl iubesc, pe care vreau să îl predau ca antrenor, e fotbalul pe care vreau să îl văd mereu jucat. Asta voi încerca să implementez la Anderlecht”, a spus Kompany, după ce a anunţat că se reîntoarce la clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente