marți, ianuarie 31, 2023
AcasăReligieStarețul Mănăstirii Bixad va fi condus luni pe ultimul drum

Starețul Mănăstirii Bixad va fi condus luni pe ultimul drum

Facem cunoscut clerului și credincioșilor din Țara Oașului și nu numai, faptul că:

Slujba Înmormântării Preacuviosului Părinte Arhim. Emanuil Rus va avea loc luni, 01 noiembrie 2021, de la ora 12:00 și va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, pe Altarul de vară din incinta Mănăstirii Bixad.

Slujba Prohodirii va fi precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, înconjurat de un sobor de preoți de mir și monahi, cu începere de la ora 9:00 în biserica Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit, sâmbătă la ora 12:00, pentru cele rânduite de Sfânta Biserică, iar cei ce vor dori să-și ia rămas bun de la părintele lor de suflet, o să o poată face pe parcursul celor trei zile.

Sfânta noastră Episcopie, în consultare cu Protopopiatul Ortodox Român Oaș și cu preoții slujitori din parohiile învecinate lăcașului monahal și viețuitorii mănăstirii, au luat decizia ca Slujba Înmormântării să fie oficiată luni, 01 noiembrie, din mai multe motive, printre care, „Luminațiile” – care au loc sâmbătă și duminică , când preoții trebuie să meargă la cimitire pentru pomenirea celor adormiți la cererea credincioșilor. A fost și rugămintea foștilor colegi și prieteni, clerici și mireni, ai Preacuviosului Părinte Emanuil, care locuiesc și își desfășoară activitatea în alte județe și care doresc să participe la acest eveniment.

Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică și să îl așeze în ceata slujitorilor din ceruri!

Biroul de presă
al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente