29.8 C
New York City
marți, august 9, 2022
AcasăsusAu ajuns donațiile din Ungaria

Au ajuns donațiile din Ungaria

Ungaria ne-a venit din nou în ajutor și a trimis de această dată către spitalele din țara noastră: 40 de ventilatoare, 1.650 măşti de ventilaţie noninvazivă şi 3.000 de cutii de Favipiravir. Astfel vecinii maghiari au ajutat încă o dată România să gestioneze epidemia de COVID-19.

Și sătmărenii au beneficiat de aceste ajutoare. Concret, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc Carei au primit cele 5 ventilatoare oferite de Ungaria (3 la Satu Mare, 2 la Carei) respectiv măștile pentru ventilație neinvazivă, precum și 400 pachete de medicamente Favipiravir pentru tratamentul pacienților cu coronavirus. Toate acestea sunt indispensabile pentru tratarea pacienților cu forme grave de coronavirus. Vă reamintim că anul trecut, în luna aprilie, Guvernul Ungariei a donat județului Satu Mare o cantitate mare de echipamente medicale de protecție.

”Având în vedere că această epidemie nu ţine cont de frontiere, succesul gestionării ei în ţările vecine contribuie mult la reuşita eforturilor de răspuns la epidemie în Ungaria”, a spus Szijjarto. El a menţionat că al patrulea val al pandemiei face ravagii în Europa şi ţările cu rate mici de vaccinare, precum România, pot da uşor de necaz.

Alte donații din partea ”Colegiului Pacienților” și BNR


Tot în cursul zilei de vineri, 29 octombrie, Banca Comerciala Romană reprezentată în Satu Mare prin director Crina Domuța, a donat un sterilizator spre beneficiul personalului medical și a celor care sunt internați în cadrul Secției Pediatrie.

În cursul zilei de joi, 28 octombrie 2021, ”Colegiul Pacienților” Satu Mare a donat Spitalului Județean 1000 de măști faciale FFP 3.

Potrivit reprezentanților SJU, măștile primite sunt de înaltă calitate, foarte utile, care asigură o protecție ridicată în fața Coronavirusului dat fiind faptul că filtreaza 99% din particulele din aer si sunt recomandate în medii cu particule foarte mici și foarte periculoase. SJU Satu Mare.

”Pentru minunatul gest, ehipa de conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare aduce calde mulţumiri donatorilor. Generozitatea lor arată că, în astfel de momente dificile, implicarea, solidarizarea şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi, pot face diferența !

Mulțumiri din partea întregului colectiv și tot respectul pentru ceea ce faceți”, transmite Comitetul director al Spitalului Județean de Urgenta Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente