Acasă Locale Stiri Satu Mare Stațiile de tratare a apei din județ nu au autorizație de funcționare

Stațiile de tratare a apei din județ nu au autorizație de funcționare

Statie-de-epurare-containerizata

Directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Dan Cojoc, a prezentat astăzi în ședința Colegiului Prefectural un raport cu privire la calitatea apei din județ, el arătând că niciuna din stațiile de tratare a apei din județ nu are autorizație de funcționare.

Prin urmare, instituția a efectuat un control la Apaserv și a dispus ca în termen de 30 de zile operatorul să depună documentația pentru autorizare.

În urma analizelor de laborator fizico-chimice și microbiologice a rezultat că 85% din probele recoltate sunt conforme. Depășiri ale nivelurilor admise de nitrați sau amoniac s-au depistat în mediul rural, unde au fost descoperiți și enterococi.

În cadrul întâlnirii, reprezentantul Gărzii de Mediu, Rodica Mereuță, a atras atenția asupra faptului că 61 de localități din județ sunt vulnerabile la nitrați și a cerut reactivarea unei comisii interinstituționale care să monitorizeze calitatea apei.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut factorilro responsabili să trateze cu prioritate acest subiect, spunând că “problema nu trebuie ascunsă sub preș”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente