Acasă Locale Stiri Satu Mare Zi bogată în activități la Biblioteca Județeană Satu Mare

Zi bogată în activități la Biblioteca Județeană Satu Mare

AFIS LUMINA ARTA DEFINITIV-page-001

Biblioteca Județeană Satu Mare, instituție publică de cultură subordonată Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Liceul de Arte „Aurel Popp” Satu Mare, organizează dezbaterea cu tema „Rolul luminii în opera de artă”. Evenimentul se va desfășura joi, 21 mai, cu începere de la ora 1200, în găzduirea Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”.
Dezbaterea cuprinde secțiunea eseu pe teme de artă plastică și eseu literar. La prima secțiune își vor prezenta lucrările elevii Bába Anita, „Împletituri”; Borbély Szilvia, „Secvențe ale mișcării”; Herteg Szilard, „Stări sufletești”; Nemeth Sara, „Vitraliu” și Madácsy Anna Júlia, „Primăvara”, coordonați de profesorii Király Gabriela, Paul Liviu și Varga Diana. La cea de a doua secțiune, eseu literar, își vor prezenta lucrările elevele Andra Barbul, „Lumina în creația blagiană” și Maria Pintea, „Lumina în culturile lumii”, sub îndrumarea profesoarei Doboș-Lazăr Liliana.
Invitatul evenimentului este Dan Marius Cosma, în calitate de artist plastic, scriitor și bibliotecar, care va susține o prezentare ce vizează rolul luminii în lucrările de factură impresionistă. Informațiile vor fi completate cu lucrări prezentate de profesorii Doboș-Lazăr Liliana, Király Gabriela și Varga Diana.

„Biblioteca Județeană Satu Mare a inițiat acest demers pentru a marca proclamarea de către Adunarea Generală a Națiunilor Unute a anului 2015 drept Anul Internațional al Luminii. Un alt motiv pentru care s-a decis organizarea acestui eveniment constă în dorința noastră de a veni în sprijinul elevilor de la Liceul de Arte „Aurel Popp” cu activități educative interesante, prin care să le stimulăm interesul pentru lectură ca modalitate de dezvoltare a abilităților de comunicare și a imaginației creatoare”., a declarat Lacrima Istrăuan, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.
Un alt eveniment derulat în cadrul Bibliotecii Județene Satu Mare este prezentarea cărții „Armata în istoria românilor. Evocări, confesiuni, mărturisiri”, lucrare ce poartă semnătura Colonelului (r.) Vasile Rus. Evenimentul se va derula la aceeași dată, în prezența autorului, cu începere de la ora 1400, în Sala multimedia.
Cartea prezentată a văzut lumina tiparului în anul 2014, la Editura Citadela, și s-a bucurat de evenimentul de lansare în data de 22 aprilie 2015, în găzduirea Muzeului Județean Satu Mare.
Prezentarea cărții „Armata în istoria românilor. Evocări, confesiuni, mărturisiri”, este organizată la inițiativa autorului și a Asociației Scriitorilor de Nord-Vest pentru a marca Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. În acest an, Ziua Eroilor se sărbătorește la data de 21 mai.
Istoricul Viorel Câmpean, alături de alți invitați ai autorului, vor susține prelegeri despre conținutul cărții și momentele istorice ilustrate în paginile ei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente