Acasă Locale Stiri Satu Mare STENOGRAME ÎN CAZUL MIRCEA GOVOR: Conform DNA, rivalii lui Govor în toată...

STENOGRAME ÎN CAZUL MIRCEA GOVOR: Conform DNA, rivalii lui Govor în toată această acțiune erau șefi din cadrul filialei PNL Satu Mare

Redarea convorbirilor telefonice dintre vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, cu membri importanți ai familiei politice din care face parte, precum și cu rudele sale prin alianță, scoate la iveală modul în care se făceau numirile în cadrul Administrației Naționale de Administrație Fiscală, dar nu numai. În cazul numirilor de la ANAF, negocierile pentru proptele ajungeau până la Dragnea și Chițoiu!

646x404Din referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare și președintele filialei PSD Satu Mare, reiese faptul că numirile în funcții de șefi în cadrul ANAF erau făcute pe criterii politice. Apropiații lui Mircea Govor pe care acesta îi propulsa în funcții cheie din aparatul de stat, trebuiau susținuți de partidele din coaliția care se afla la guvernare. Din referat rezultă ce pârghii din PSD acționa Govor pentru a obține numirea în funcții a protejaților săi. Scopul lui era acela de a obține protecție pentru afacerile familiei sale, dar și pentru filiala partidului.

Dovada numirilor politice până la nivele inferioare 1

Conform procurorilor DNA, în lupta pentru instalarea favoriților săi în funcțiile țintite, Mircea Govor avea pe de o parte nevoie să-și convingă prietenii sus-puși din PSD, iar pe de altă parte avea de combătut activitatea celor din PNL care aveau propriile propuneri pentru funcțiile din ANAF, cu prilejul reorganizării.  „Singurul criteriu avut în vedere la distribuirea unor astfel de posturi îl reprezintă cel politic, toate posturile urmând a fi ocupate de persoane ce provin ori sunt sprijinite partidele PSD și PNL”, susțin procurorii DNA, în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Conform DNA, rivalii lui Govor în toată această acțiune erau șefi din cadrul filialei PNL Satu Mare, respectiv Ovidiu Silaghi și Adrian Ștef. Aceștia la rândul lor ajungeau până la Chițoiu pentru a-și propune oamenii în funcții. La rândul lui, Mircea Govor mergea pe relația Andrei Dolineaschi, Florin Tunaru și… Liviu Dragnea. În final, conform unor surse judiciare, decideau mărimile: Liviu Dragnea și Daniel Chițoiu, care era atunci ministru de Finanțe.

 • Dovada numirilor politice până la nivele inferioare 2
 • Liviu Dragnea l-a asigurat pe Govor că va vorbi cu Daniel Chițoiu

Din interceptările de la dosar, rezultă că în data de 5 septembrie 2013, Mircea Govor l-a contactat pe Liviu Dragnea, care era pe atunci ministru al Dezvoltării, cerându-i să accepte o întâlnire pentru a aborda problema numirilor la Finanțe.

”Păi pentru că o avut Ștef o discuție cu Chițoiu și o zis că tre’ să vorbim o treabă cu dumneavoastră și până atunci nu poate zice nimic… și despre asta o fost vorba…am primit sarcină ca să vorbesc cu dumneavoastră”.

Liviu  Dragnea i-a răspuns că ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, nu i-a spus nimic în acest sens. În continuarea discuției, Govor a vorbit despre cât de dificilă este problema numirilor ”îs atâta de încurcate de…Dar fără dumneavoastră…”. În final, Liviu Dragnea i-a dat asigurări că va vorbi direct cu Daniel Chițoiu. De altfel, șapte zile mai târziu Mircea Govor s-a și întâlnit cu Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării. Ulterior, vicepreședintele CJ Satu Mare a discutat cu Andrei Dolineaschi, fiind asigurat de către acesta că a vorbit la ANAF și că i s-a promis că “se rezolvă”. Dar Mircea Govor a fost sfătuit de către Dolineaschi și să ajungă la o înțelegere pe plan local cu cei din PNL, astfel încât să se înainteze o singură listă pentru numiri, comună.

 • Dovada numirilor politice până la nivele inferioare 3
 • Întâlnirea politicienilor cu șefii ANAF

În data de 17 septembrie 2013, Mircea Govor și Andrei Dolineaschi au fost în vizită la sediul central al ANAF, unde s-au întâlnit cu șeful instituției, Gelu Diaconu(omul numit de PNL în această funcție), și adjunctul său, Florin Tunaru (nimeni altul decât apropiatul PSD-istului Liviu Dragnea. De altfel, acesta din urmă fusese informat despre întrevedere chiar de către Mircea Govor. La această “sesiune” a participat și liberalul recent exclus Adrian Ștef, președintele CJ Satu-Mare.

Mostră de discuție

Adrian Dolineaschi: Da?
Mircea Govor: Adi unde ești ?
Adrian Dolineaschi: La Parlament.
Mircea Govor: La Parlament, no fii atent, eu îs aci la ANAF… Păi, tu ai ceva împotriva lui… să-l pună în locul lui Maier pe băiatul ăsta? Că ăla… Sau ce, și pe ăsta, tot tu îl susții pe Maier?
Adrian Dolineaschi: Nu mă, cum să-l susțin eu pe Maier? !
Mircea Govor: A, deci se poate face în locul lui, da?
Adrian Dolineaschi: Eu nu-l susțin pe Maier, ce vorbești mă!
Mircea Govor: Păi da… uite aci sunt la domnu’ președinte în cabinet la ANAF.
Adrian Dolineaschi: Așa.
Mircea Govor: Bun, și șefa lui de cabinet îți dă acuma un semnal, să-i spui că nu știe… femeia nu știe că dacă-l susții sau nu-l susții pe Maier! Acuma hai s-o tranșăm dracului de-o bată!
Adrian Dolineaschi: Măi, eu nu-l susțin pe Maier mă, da’ eu nici n-am vorbit cu nimeni, mă!
Mircea Govor: No bine. No…
Adrian Dolineaschi: Eu n-am discutat cu nimeni, te rog frumos! Da’ hai să nu vorbim pe telefon aiureli din astea, măi! Eu n-am vorbit cu nimeni!
Mircea Govor: Păi da’… ce, sunt aiureli, Doamne bate-o de lume?! Hai încoace atunci la ANAF. Hai încoace”.

Discuțiile dintre Mircea Govor și Adrian Dolineaschi despre interesele primului în rândurile ANAF au continuat mult si dupa acest moment.  Spre exemplu, în data de 25 martie 2014 la ora 19:35:40, Mircea Govor l-a sunat pe deputatul Andrei Dolineaschi, ambii folosind mobilele de serviciu: primul aparatul de la Consiliul Județean, al doilea aparatul dat de Parlamentul României.

 • Mircea Govor: Să trăiți domn secretar general!
 • Andrei Dolineaschi: Salut, domnu președinte! Ce faci?Ai sunat mai devreme la Cristina, eram cu una cu alta. Ia zi!
 • Mircea Govor: Deci eu am plecat,, eu mâine sunt în București, cum ne-am înțeles…
 • Andrei Dolineaschi: Bine.
 • Mircea Govor: Și atunci aș vrea să vin și la ANAF, că am o treabă foarte clară acolo!
 • Andrei Dolineaschi: OK vii și vorbim noi doi, da? Și după aia mergem, da?
 • Mircea Govor: Atunci la cât să fiu? Da, spune-mi la cât să fiu!?
 • Andrei Dolineaschi: Păi după ora unșpe la mine, da?
 • Mircea Govor: A, deci să fiu la tine la birou mai întâi?
 • Andrei Dolineaschi: Da.
 • Mircea Govor: La ora… la cât? Spune-mi ora exactă.
 • Andrei Dolineaschi: La unșpe, unșpe, doișpe… hai doișpe.
 • Mircea Govor: la doișpe?
 • Andrei Dolineaschi: Da.
 • Mircea Govor: Bun, atunci rămânem așa. Bine.
 • Andrei Dolineaschi: Bine, bine, te pup!
 • Mircea Govor: Bine, dragul meu. Mersi! Și eu te pup!
 • Andrei Dolineaschi: Numai bine. Pa,pa!

De unde rezultă că Mircea Govor mergea la ANAF aproape ca la el acasă.

Urmare a întâlnirii de la ANAF din 17 septembrie 2013, Mircea Govor a obținut ceea ce solicitase. El l-a informat despre rezultat, că s-a rezolvat, pe finul său Ioan Mircea Ardelean, căruia i-a trasat și sarcina de a-i trimite un email lui Florin Tunaru. Mircea Govor l-a sunat apoi și pe vicepreședintele ANAF să-i spună că va primi un email de la omul lui.

Întâlnire și în sediul PSD

Conform monitorizării efectuate în dosar, în data de 2 octombrie 2013 a avut loc o discuție între Govor și Dolineaschi pentru impunerea unui alt favorit de-al lui Mircea Govor, de fapt un vechi prieten. Este vorba despre Ioan Șipos, fost șef al Gărzii Financiare Satu Mare, pentru care dorea un post în cadrul Direcției Regionale de Antifraudă. A fost asigurat de Dolineaschi că problema e în lucru. Două săptămâni mai târziu, la sediul PSD din București, a avut loc o întâlnire între Govor, Dolineaschi și Florin Tunaru și au discutat despre numirea în funcții a două persoane.

sursa: evz.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Adaptogeni-Băuturi care îmbunătățesc calitatea somnului

Iată trei rețete delicioase de băuturi care conțin adaptogeni și care îmbunătățesc calitatea somnului, oferă energie și elimină stresul.

Orașul exemplu mondial de bune practici ecologice: Freiburg, Germania

Regiunea istorică Suabia, unul dintre primele mari ducate  ale Germaniei medievale, acoperă mai multe zone din sud-vestul Germaniei, estul Elveției și nord-estul...

Avem oare preocupări de mântuire?

Cineva care nu merge la biserică, de exemplu, acela nu-și manifestă credința, n-are credință. Cine nu ține post, nu ține rânduiala postului, cine nu...

Rareș Bogdan- ”imaginea unei ţări abandonate”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, susține că, după decizia judecătorilor în Dosarul 10 august, a avut ”imaginea unei ţări abandonate, unde Justiţia umblă...

Comentarii recente