vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareȘtrandul vechi din Satu Mare arată ca după cataclism

Ștrandul vechi din Satu Mare arată ca după cataclism

O parte din ştrandul unde sătmărenii se relaxau înainte de 1989 arată intr-o stare dezolanta. Clădirile care cu zeci de ani in urma adăposteau magazine şi restaurante, in prezent sunt doar niste ruine.

„Era o atmosferă foarte plăcută. Era pentru copii bazin mic, pentru adulţi Someşul”, le spune un satmarean reporterilor Digi24.

„Era aranjat, ştiam că este un bazin de înot şi acolo sau chiar două, nu mai ştiu, e foarte demult. Nu am mai fost în ultimii douăzeci de ani, cred, sau chiar mai mult nu am fost, nu ştiu”, spune o satmareanca.

În 2008 o mare parte din terenul pe care funcţiona ştrandul a fost concesionată de omul de catre familia Tantas. Acesta a investit şapte milioane de euro în reabilitarea unei zone cu şase bazine, însă terenul de peste dig, cunoscut ca zona inundabilă a Someşului, a rămas neîngrijit.

„În zona inundabilă s-au revendicat de mai mulţi proprietari şi s-au întăbulat terenurile. Vă daţi seama că în situaţia actuală nu pot să construiesc pe terenurile oamenilor, nu?”, a declarat pentru Digi24 Oradea Beniamin Ţânţaş, concesionarul unei părţi din terenul ştrandului.

Autorităţile locale nu au dorit să comenteze situaţia actuală a ştrandului aflat, până acum 10 ani, în proprietatea statului.

sursa: Digi24

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente