Acasă Locale Internationale SUA: Un tren care transporta substanțe chimice a deraiat și a explodat

SUA: Un tren care transporta substanțe chimice a deraiat și a explodat

Un tren care transporta substanțe chimice a lovit, marți, un camion la periferia orașului Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocând rănirea gravă a șoferului și o explozie gigantică, resimțită pe o rază de câțiva kilometri. Șeful pompierilor din comitatul Baltimore, John Hohman, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că produsele chimice care ard nu sunt toxice, în timp ce o imensă coloană de fum negru și alb continua să se ridice din carcasele vagoanelor. Autoritățile le-au cerut locuitorilor să evacueze zona.

wbaltv_61881400

Din cele 45 de vagoane, cel puțin 12 au deraiat, iar unul dintre ele „conține un produs clasificat de Departamentul Transporturilor drept substanță periculoasă”, a anunțat compania feroviară CSX într-un comunicat, dar acest vagon nu a luat foc, potrivit pompierului citat. „Este vorba despre clorat de sodiu, un oxidant folosit într-o varietate de procese industriale”, a precizat CSX. Restul vagoanelor transportau alte produse, între care lemn și hârtie.

În jurul orei locale 14.00 (21.00 ora României), un camion pubelă a intrat în coliziune cu trenul pe o cale ferată situată într-o zonă industrială. Șoferul camionului a fost spitalizat în stare gravă, au anunțat serviciile de intervenție din Baltimore. Cei doi angajați aflați la bordul trenului nu au fost răniți grav, potrivit CSX.

Circumstanțele acestei coliziuni, ale deraierii și exploziei rămân confuze, dar șeful pompierilor a explicat că locul exploziei se află la câteva sute de metri de cel al deraierii. Patru clădiri din vecinătate au fost avariate de suflul exploziei. Înregistrările video realizate de amatori la distanță și publicate pe YouTube arată un incendiu urmat de o explozie gigantică și o bulă de foc, într-un vacarm asurzitor. „Suflul m-a lovit peste față, era incedibil”, a povestit prin telefon John Perrigan, angajat la un garaj situat la mai puțin de 100 de metri de explozie. Geamurile acestuia au fost spulberate. Agenția federală pentru securitatea transporturilor (NTSB) a trimis anchetatori la fața locului.

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Deschide-ți sufletul!

Cea mai bună metodă de a imprima în sufletul copilului sensul cuvintelor rugăciunii este de a te ruga împreună cu el, punând...

Când va ajunge în România primul vaccin anti-COVID-19?

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România ar putea beneficia de un vaccin împotriva Covid în primul...

Noua ordine militara?!

Autoritățile din Quebec City, Canada, au anunțat că vor izola cetățenii „necooperanți” într-o facilitate pentru coronavirus, a cărei...

Comentarii recente