Acasă Locale Internationale SUA: Un tren care transporta substanțe chimice a deraiat și a explodat

SUA: Un tren care transporta substanțe chimice a deraiat și a explodat

Un tren care transporta substanțe chimice a lovit, marți, un camion la periferia orașului Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocând rănirea gravă a șoferului și o explozie gigantică, resimțită pe o rază de câțiva kilometri. Șeful pompierilor din comitatul Baltimore, John Hohman, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că produsele chimice care ard nu sunt toxice, în timp ce o imensă coloană de fum negru și alb continua să se ridice din carcasele vagoanelor. Autoritățile le-au cerut locuitorilor să evacueze zona.

wbaltv_61881400

Din cele 45 de vagoane, cel puțin 12 au deraiat, iar unul dintre ele „conține un produs clasificat de Departamentul Transporturilor drept substanță periculoasă”, a anunțat compania feroviară CSX într-un comunicat, dar acest vagon nu a luat foc, potrivit pompierului citat. „Este vorba despre clorat de sodiu, un oxidant folosit într-o varietate de procese industriale”, a precizat CSX. Restul vagoanelor transportau alte produse, între care lemn și hârtie.

În jurul orei locale 14.00 (21.00 ora României), un camion pubelă a intrat în coliziune cu trenul pe o cale ferată situată într-o zonă industrială. Șoferul camionului a fost spitalizat în stare gravă, au anunțat serviciile de intervenție din Baltimore. Cei doi angajați aflați la bordul trenului nu au fost răniți grav, potrivit CSX.

Circumstanțele acestei coliziuni, ale deraierii și exploziei rămân confuze, dar șeful pompierilor a explicat că locul exploziei se află la câteva sute de metri de cel al deraierii. Patru clădiri din vecinătate au fost avariate de suflul exploziei. Înregistrările video realizate de amatori la distanță și publicate pe YouTube arată un incendiu urmat de o explozie gigantică și o bulă de foc, într-un vacarm asurzitor. „Suflul m-a lovit peste față, era incedibil”, a povestit prin telefon John Perrigan, angajat la un garaj situat la mai puțin de 100 de metri de explozie. Geamurile acestuia au fost spulberate. Agenția federală pentru securitatea transporturilor (NTSB) a trimis anchetatori la fața locului.

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente