Acasă Locale 30 mai este Ziua aniversară a Direcției Generale Anticorupție

30 mai este Ziua aniversară a Direcției Generale Anticorupție

dgaDirecția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne sărbătorește, la data de 30 mai opt ani de la înființarea sa ca structură de poliție judiciară specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului ministerului.

Anul 2005, momentul în care Direcția Generală Anticorupție s-a constituit ca unitate de elită este datorat voinței autorităților românești și sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistență specializată din partea Marii Britanii și a Spaniei.

În cei opt ani de activitate în lupta împotriva corupției, Direcția Generală Anticorupție s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităților de prevenire cât și a celor de combatere a faptelor  de corupție, consolidându-și rolul la nivel instituțional.

Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea unor activități de instruire și informare în rândul personalului propriu, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile, de educare a tinerei generații în dorința expresă de schimbare a mentalității populației în ansamblul său.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia verde anticorupție 0800.806.806 pune la dispoziția cetățenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupție, putând fi apelată din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al M.A.I. Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noștri, dorim să mulțumim tuturor instituțiilor de aplicare a legii, societății civile și cetățenilor.

De asemenea, mulțumim structurilor M.A.I. care au contribuit și susținut demersurile instituționale în lupta împotriva corupției, precum și personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu și care a înțeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul și importanța Ministerului Afacerilor Interne.

În scopul popularizării Zilei Direcției Generale Anticorupție, precum și pentru informarea cetățenilor cu privire la necesitatea existenței unui parteneriat permanent în lupta împotriva corupției, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean și al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetul Marmației, diseminează flyere ce conțin mesaje anticorupție, în rândul cetățenilor care tranzitează punctele de frontieră aflate în raza de competență.

Vă reamintim faptul că, la nivelul județului Satu Mare, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată dedga Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare, cu sediul în localitatea Satu Mare, strada Bujorului nr. 26, în incinta Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare la parter, telefon 0261/717606, e-mail [email protected]

Totodată, în cadrul Instituției Prefectului – Județul Satu Mare funcționează un birou de audiențe situat la etajul 4 a clădirii, unde ofițerii desemnați participă la programul de audiențe, în fiecare zi de miercuri între orele 12.00 -15.00.

Cetățenii care doresc să sesizeze fapte de corupție săvârșite de către personalul MAI, se pot prezenta în audiență la sediul serviciului în fiecare zi a săptămânii, între orele 0900-1600, ori se pot adresa în scris pe adresa D.G.A., București, Șos. Olteniței, nr.390A, sector 4, și prin e-mail, [email protected]

- Advertisment -

Cele mai populare

Lucruri inedite pe care nu le știai despre cafea

Pentru multe persoane, consumul de cafea este un adevărat ritual zilnic. Românii nu sunt printre marii consumatori de cafea la nivel european...

Joe Biden a schimbat din prima zi deciziile lui Trump

În primele ore după ce a devenit președinte al Statelor Unite, Joe Biden a semnat 17 decrete prezidențiale. Primul a făcut obligatorii purtarea măștii și...

Bucuresti relaxează restricţiile

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3...

Facultatea şi viaţa studentului în 2021

Odată cu începerea semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor redeschide, în timp ce revenirea studenților la cursuri în format fizic este...

Comentarii recente