Acasă Locale Stiri Satu Mare Subvenția la motorină poate fi cerută până la începutul lunii august

Subvenția la motorină poate fi cerută până la începutul lunii august

APIA Satu Mare

Potrivit conducerii APIA Satu Mare, producătorii agricoli pot depune la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cereri de acord prealabil pentru subvenția la motorină pe 2015, până la începutul lunii august.

Ministerul Agriculturii anunță aprobarea procedurii de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri în agricultură.

Pentru 2015, producătorii agricoli au la dispoziție 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a actului normativ (14 iulie 2015) pentru a depune cererile de acord prealabil la centrele APIA.

Potrivit referatului de aprobare pentru elaborarea ordinului, în perioada 2015-2020 statul va acorda subvenții pentru maxim 410 milioane litri motorină pe an.

Conform HG 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, subvenția va fi acordată ca ajutor de stat sub formă de rambursare în sectorul producției primare de produse agricole pentru lucrări mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Conform Ordinului MADR 1727/2015, cantitatea anuală se împarte astfel: trim. I – 10%, trim. II – 35%, trim. III – 40%, trim. IV – 15%, din cantitatea totală anuală.

Conducerea APIA Satu Mare precizează că rata accizei reduse la motorina utilizată de fermieri în agricultură reprezintă echivalentul în lei a cuantumului de 21 euro/1.000 litri, iar diferența dintre rata accizei standard și rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Premierul Ludovic Orban declară ferm că nu va fii lockdown după alegeri

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seara că ''nu va fi niciun lockdown'' după alegerile parlamentare, motivând că România nu îşi poate...

Veste bună pentru sătmăreni.Municipiul a ieșit din carantină

Municipiul Satu Mare iese din carantina zonală instituită în data de 19 noiembrie 2020, odată cu expirarea celor 14 zile și scăderea...

Comentarii recente