joi, februarie 29, 2024
AcasăsusSuperliga dă startul reluării campionatului

Superliga dă startul reluării campionatului

Liga 1 se reia azi, după o lună de pauză de iarnă, care pauză nu a fost nici de odihnă, nici de pregătire. Un calendar contestat de mulți antrenori pentru că nu mai există o perioadă suficientă de pregătire a sezonului de primăvară.

În vremurile când campionatul avea 18 echipe, turul campionatului se termina la începutul lunii decembrie, iar returul începea în jurul datei de 1 martie. Calendarul nu era deloc încărcat, se juca și Cupa României, iar echipele din Divizia A aveau suficient timp de „încărcat bateriile” și în pauza de iarnă, și în pauza de vară. Și existau și rezultate ale echipelor în cupele europene. Însă FRF și LPF au schimbat calendarul în așa hal încât este înghesuit, iar perioadele de pregătire sunt foarte scurte.

„E prea devreme. Mai aveam nevoie măcar de 10-15 zile de pregătire în perioada asta de iarnă. Loturile s-au adunat imediat după sărbători, mulți jucători au venit cu kilograme în plus, cele mai multe noi achiziții vin după perioade lungi de inactivitate, mai sunt jucători care revin după accidentări. Nu ai cum să-i aduci pe toți la un nivel competitiv în doar două săptămâni. Este prea scurt timpul. Iar dacă vine și iarnă grea…”, este opinia comună a multor antrenori din Liga 1.

Replica din partea organizatorilor a fost că din cauza încălzirii globale, se poate juca în România încă de la mijlocul lunii ianuarie, că stadioanele au încălzire în gazon, că se câștigă mai mulți bani din televizări

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente