marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleSurprins de polițiști la volan, după ce a consumat alcool

Surprins de polițiști la volan, după ce a consumat alcool

politie-accident-casa-sfatului-brasovPolițiștii formațiunilor rutiere din întreg județul s-au aflat la datorie la acest final de săptămână, în trafic, urmărind prevenirea producerii de accidente grave și responsabilizarea șoferilor în sensul respectării normelor de circulație.

În cadrul acestor acțiuni de control și supraveghere a traficului a fost depistat și un șofer de 26 de ani care urcase la volan deși consumase băuturi alcoolice.

Mașina condusă de tânărul din Turț a fost oprită duminică dimineața, pe Strada Crișan din municipiul Satu Mare, de către patrula de siguranță publică formată din polițist și jandarm. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest ce a indicat o concentrație de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmându-se și procedura recoltării de probe biologice.

Grigore F. este anchetat acum de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

Alți trei șoferi au rămas duminică fără permise în urma acțiunilor polițiștilor sătmăreni, doi dintre aceștia depășind cu peste 50 km/oră viteza legal admisă pe un anumit sector de drum. Cel de-al treilea, un bărbat de 35 de ani, din Austria, a condus pe sensul opus de circulație, în sensul giratoriu din Piața Libertății, și a fost sancționat cu suspendarea exercitării dreptului de a mai conduce.    

Polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor auto să-și planifice, în această perioadă caniculară, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 –18.00 și să nu consume sub nicio formă băuturi alcoolice.

Posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejați de razele directe ale soarelui.

În cazul în care autovehiculul a fost staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente