miercuri, iunie 19, 2024
AcasăLocaleSurprinși la volan după ce au consumat alcool

Surprinși la volan după ce au consumat alcool

politie-accident-casa-sfatului-brasovDeși în mod repetat se atrage atenția asupra consecințelor tragice pe care le poate avea consumul de alcool la volan, echipajele rutiere continuă să surprindă în trafic șoferi ce încalcă flagrant aceste norme rutiere.

Miercuri dimineața, după ora 06.00, polițiștii Biroului Rutier au depistat  pe Strada Cardinal Iuliu Hosu un tânăr de 19 ani ce conducea un moped, deși se afla sub influența alcoolului. Testarea cu aparatul etilotest a evidențiat o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind condus și la spital pentru recoltare de probe biologice.

Mihai G. este anchetat de polițiști pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

Un alt șofer, de 39 de ani, din Satu Mare, a fost surprins de echipajele Serviciului Rutier conducând autoturismul pe DN 19, în localitatea Vama, având o concentrație de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Deoarece valoarea concentrației alcoolice era sub limita de la care fapta este prevăzută drept infracțiune, în acest caz polițiștii au aplicat măsura suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

De altfel, miercuri, polițiștii rutieri au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale a căror valoare a depășit suma de 28.000 lei, pentru abaterile comise de participanții la trafic. Au fost organizate în municipiul Satu Mare și acțiuni prin care s-a urmărit verificarea utilizării centurii de siguranță, fiind aplicate aproape 50 de amenzi în acest sens.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente