marți, mai 28, 2024
AcasăsusSurprizele electorale continuă, un primar UDMR și o absolventă de la Budapesta...

Surprizele electorale continuă, un primar UDMR și o absolventă de la Budapesta candidează din partea PNL la Săcășeni și Culciu

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, i-a prezentat într-o conferință de presă pe candidații susținuți de partidul său pentru funcțiile de primari ai comunelor Culciu și Săcășeni, cu populații majoritar maghiare. Aceștia sunt actualul primar din Săcășeni, Sipos Jozsef, care tocmai s-a înscris în PNL, respectiv cea mai tânără candidată din județ și, poate chiar din țară, pentru o astfel de funcție, Lőrincz Orsolya.

Așa cum se întâmplă de obicei în comunitățile fără prea multe alternative politice, Sipos Jozsef a fost în ultimele două mandate viceprimar, apoi primar din partea UDMR, însă, la fel cum se întâmplă și în alte formațiuni politice, la alegerile interne pentru desemnarea candidatului pentru un nou mandat, a pierdut la câteva voturi diferență în fața reprezentantului ”taberei adverse”.

Nu a stat prea mult pe gânduri și s-a înscris în PNL, din dorința de a avea șansa, potrivit propriilor declarații, de a continua cele 18 proiecte importante pe care le-a inițiat și le derulează în prezent pentru dezvoltarea comunei Săcășeni, fiind convins că are susținerea majorității comunității locale, ce nu înseamnă neapărat o mână de membri UDMR.

Lőrincz Orsolya, în schimb, la cei 24 de ani ai săi, nu are niciun fel de experiență în politică, dar, în ciuda aparenței firave, are cu atât mai multă ambiție și dorință de schimbare într-o comunitate parcă încremenită în timp.

Ea spune că ulițele satului ei natal, adică centrul de comună Culciu Mare, arată la fel de când s-a născut ea, fără nici un metru pătrat de asfalt, iar drumul județean ce străbate localitățile comunei a rămas, probabil, una dintre cele mai uitate de Dumnezeu șosele din țară.

În fragedă tinerețe a plecat și ea la muncă la Budapesta, la fel ca majoritatea tinerilor din satul ei. Acum, însă, s-a întors acasă și este hotărâtă să aducă schimbarea în comunitatea ținută captivă de o mafie etnică.

”Acești tineri reprezintă cel mai bine principiul nostru de bază, pe care l-am susținut întotdeauna: noi nu suntem împotriva cuiva, ci suntem pentru sătmăreni. Pentru toți sătmărenii, indiferent de naționalitate. De aceea mă bucur să-i avem printre noi, i-am primit ca niște prieteni adevărați și sunt convins că vom face lucruri bune împreună, pentru tot județul Satu Mare” – a declarat președintele Organizației Județene PNL, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente