29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleSute de codreni au fost prezenți la festivalul de la Oțeloaia

Sute de codreni au fost prezenți la festivalul de la Oțeloaia

Duminică, 18 august pe scena de pe lacul Oțeloaia a avut loc cea de-a 57 ediție a Festivalului Folcloric cu același nume.

Vrmea a fost minunată prilej cu care sute de codreni și nu numai s-au strans să-și  urmărescă artiștii preferați care au interpretat minunatele cântece condrenești.

Festivalul Oțeloaia este  cel mai vechi eveniment din județul Satu Mare.

La deschiderea evenimentului au fost prezente oficialități locale și județene președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul comunei Homoroade, Ardelean Simion, directorul Centrului Județean pentru Provomovarea și Conservarea Culturii Tradiționale, Felician Pop.

Ineditul ediției din acest an, a fost prepararea după obiceiul locului a unui delicios magiun de prune. Astfel, toți cei care au dorit să vadă cum se face această bunătate tradițională i-au putut cunoaște secretele de la una dintre faimoasele gospodine din comuna Homoroade.

La festival au luat parte și rudele codrenilor plecate dincolo de granițele țării – Franța, Germania, Anglia. Codrenii noștri le-au vorbit cu mândrie despre tradițiile lor, despre portul popular moștenit din generație în generație, despre cântecele lor de dor, multe dintre ele învățate de la părinții sau bunicii lor. Le-au arătat străinilor felul în care știu ei să traiască momentele de sărbătoare, dansurile, bucuria de a aparține acestor locuri.

Pe scena amplasată  la marginea lacului Oțeloaia au evoluat invitați de prestigiu ai muzicii populare. Printre artiști prezenți îi amintim pe:  Grupul de dansuri Homoroade, Nicolae Mureșan, Ansamblul ,,Ceatăra,, și Ana Holdiș Pop, Petrică Mureșan, Cornelia și Lupu Rednic, Dănțăușii din Soconzel și Cuța, Ansamblurile ,,Cununița,, și ,,Cununița năzdrăvană,,, Grupul ,,Românașul,, și Vlad Doroș, Grupul de dansuri ,,Florile Tărnii,,, Grupul de dansuri din Corund.

Și de la această ediție a Festivalului Folcloric „Oțeloaia”,  toată lumea prezentă a plecat cu zâmbetele pe buze și împliniți că și-au revazut artiștii preferați.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente