luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareSute de codreni s-au petrecut la Oțeloaia ( Galerie foto )

Sute de codreni s-au petrecut la Oțeloaia ( Galerie foto )

oteloaia 452Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații.
În fiecare an, la sfârșitul verii, Festivalul Codrenesc de la Oțeloaia, un adevărat nestemat pe harta folclorică a județului nostru, aduce în atenția sătmărenilor, în primul rând, tradiții și obiceiuri străvechi.
Cea de-a 60-a ediție a Festivalului Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc ”Oțeloaia” s-a desfășurat duminică, 21 august.
Lacul Oțeloaia din comuna Homoroade este unul dintre cele mai frumoase locuri ale județului Satu Mare. Pe lângă cadrul natural deosebit, locul atrage turiști și datorită amplei sărbători codrenești ce are loc aici în fiecare an la sfârșitul verii.
Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia, o adevărată nestemată pe harta folclorică a județului nostru, este de altfel cel mai vechi festival din județul Satu Mare, eveniment care se organizează încă din anul 1957.
Tradiția reînvie în mirificul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. Festivalul Codrenesc de la Oțeloaia este un splendid prilej unde sunt prezentate cântecul și dansul popular, datinile și obiceiurile străvechi. Oțeloaia a devenit în timp spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa.
Anul acesta ca un element special al acestui festival, a fost lansarea Ansamblului Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”. Ansamblu care este coordonat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Spectacolul susținut de interpreți, ansambluri folclorice și grupuri de dansatori a avut loc pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oțeloaia. În program au fost: Grupul folcloric “Homoroade”, Ansamblul folcloric al Județului Satu Mare ,,Doruri Sătmărene’’, Petrică Mureșan, Ansamblul Folcloric ,,Ceatăra’’ din Carei și Ana Holdiș Pop, Ansamblul folcloric ,,Cununița’’ și ,,Cununița Năzdrăvană’’ Leontina Dorca și Maria Carmen Sas, Maria Petca Poptean și Măgura Târșolț, Nicolae Sabău, Ansamblul “Codrulețul” din Tășnad, Malvina Madar Iederan și Dănțăușii Codrului din Soconzel, Nicolae Muresan si Nicolae Muresan JR, Mugurașii Codrului din Giorocuța și Ansamblul „Valurile Dunării” Brăila.
Momentul cel mai așteptat a fost acela al celebrei Sava Negrean Brudașcu care a încântat publicul cu celebrele șlagăre.
Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia are numeroase semnificații, prin acesta fiind prezentate cântecul și dansul popular, datinile și obiceiurile străvechi, arta lemnului, fiind considerat locul tradițional de întâlnire a tuturor comorilor folclorului codrenesc.

oteloaia 505 oteloaia 483 oteloaia 480 oteloaia 474 oteloaia 466 oteloaia 440 oteloaia 444 oteloaia 448 oteloaia 450 oteloaia 452 oteloaia 438 oteloaia 436 oteloaia 427 oteloaia 425 oteloaia 423 oteloaia 515alerie

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente