Acasă Locale Nationale Sute de sătmăreni vor beneficia de pensii recalculate

Sute de sătmăreni vor beneficia de pensii recalculate

Odată cu apariţia Legii 221/27 iulie 2018 şi intrarea acesteia în vigoare, la nivelul caselor teritoriale de pensii s-au recalculat pensiile persoanelor care intră sub incidenţa prevederilor acestei legi.

Conform acestei legi, perioada de desfăşurare a recalcularii este 1 octombrie 2018 – 30 septembrie 2019. Cu toate acestea, Casa Judeţeană de Pensii Satu Mare a recalculat deja aproape toate pensiile beneficiarilor legii în cauză, existand până la această dată un număr de 446 de pensii recalculate.

Recalcularea efectuată vizează acele categorii de pensionari care şi-au desfăşurat activitatea în condiţii speciale şi/sau deosebite de muncă, respectiv: minerii, sticlarii, mecanicii de locomotivă pensionaţi în intervalul 16.06. 2006 – 31.12.2010.

În luna aprilie 2019, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare se achită până la data de 15 aprilie în cuantumul anterior recalculării, urmând ca, diferenţele reprezentând drepturi restante calculate pe perioada 01.10.2018-30.04.2019, să fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, prin intermediul factorilor poştali, în intervalul 11.04 – 15.04.2019.

Drepturile restante se achită la domiciliu şi în cazul persoanelor care au optat pentru plata pensiei în cont bancar, urmand ca, pe viitor, drepturile de pensie să fie achitate prin modalitatea anterioară recalculării.

În cazul persoanelor avizate la domiciliu (cei care nu sunt gasiţi la domiciliu), drepturile băneşti şi documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale de care aparţin în termen de două zile lucrătoare după data de 15 ale lunii, respectiv pană în data de 17.04.2019.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente