marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smTabără de creație pentru copii desfășurată la Muzeul de Artă

Tabără de creație pentru copii desfășurată la Muzeul de Artă

Muzeul Județean Satu Mare, în colaborare cu Uniunea Ucrainenilor din România, organizează în lunile iulie și august, la Muzeul de Artă, o tabără de creație, de artă plastice pentru copii. Sunt așteptați și copiii refugiaților din Ucraina la Satu Mare.

Copiilor li se pun la dispoziție mod gratuit toate cele necesare desfășurării activității de creație, iar copiii refugiaților vor fi răsplătiți cu cadouri substanțiale asigurate de câțiva sponsori generoși.

,,Cred că această inițiativă este extrem de importantă, mai ales pentru copiii din Ucraina care au astfel posibilitatea de a-și petrece vacanța într-un mod cât se poate de plăcut, în lumea artelor. De asemenea, acest proiect vizează și integrarea cât mai bună a copiilor ucraineni, care aici la muzeu pot lega prietenii cu copii din Satu Mare și chiar să învețe limba română. Mulțumesc pe această cale sponsorilor care ne-au fost alături încă de la izbucnirea războiului și au făcut și de această dată eforturi deosebite pentru a aduce bucurie în sufletele copilașilor alungați de război.”, a declarat secretarul UUR dr. Liuba Horvat, președintele filialei UUR Satu Mare și totodată, șefa secției de artă a Muzeului Județean.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente