Acasă Economico-social Social Tabără de zi pentru copiii din cartierul Sătmărel

Tabără de zi pentru copiii din cartierul Sătmărel

Direcția de Asistență Socială Satu Mare în parteneriat cu Asociația Stea, organizează o tabără de vară pentru copiii din carterul Sătmărel care în această vară nu au fost în vacanță. Tabăra de zi ”Educativ” se va desfășura pe toată perioada verii, în incinta Căminului Cultural Sătmărel. Alături de specialiștii din echipele organizatorilor, de copii se vor ocupa și voluntari francezi.

,, Acest program de vară s-a născut din dorința de a veni în sprijinul copiilor din Sătmărel. Ne-am dorit în acest an să organizăm o tabără și pentru acești copii, după ce în anii trecuți am organizat tabere pentru copiii din municipiul Satu Mare. Tabăra este începutul colaborării pe termen lung cu Asociația Stea și avem aceleași scopuri: creșterea interesului pentru educație și școală, a formării și consolidării unor cunoștințe și dezvoltarea abilităților de interacțiune în grup pentru copiii aCați în situații de vulnerabilitate din Sătmărel. Pe de altă parte, ne dorim să sensibilizăm comunitatea marginalizată din acest cartier, cu privire la importanța educației și a mijloacelor de susținere a școlarizării copiilor lor”, a declarat Adrian Bălaj, directorul DAS Satu Mare.

În cadrul taberei sunt disponibile 50 de locuri și se vor forma două grupe, una dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani, respectiv una pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Pentru a participa la activitățile din cadrul taberei, este nevoie de completarea unei cereri de înscriere care se depune apoi la Căminul cultural din Sătmărel în zilele de luni – joi, în intervalul orar 13.00 – 15.00. Participarea la tabăra „EDUCACTIV” este gratuită pentru copiii din Sătmărel.

ACTIVITĂȚI DE EDUCAȚIE INFORMALĂ

În cadrul taberei, zilnic, de luni până joi, între orele 13.00 – 16.00 copiii au parte de activități de literație și numerație derulate prin metode de educație nonformală în vederea dezvoltării abilităților de scris, citit și socotit prin joc și activități interactive dar și de ateliere culturale și artistice, în care copiii au ocazia să-și dezvolte o gamă variată de abilități cum ar ( motricitatea, comunicarea, spiritul de echipă, respectarea regulilor, etc.

Una dintre activitățile preferate de copii este dansul, un prilej excelent de socializare și exprimare a emoțiilor, activitate organizată de către expertul local pe problemele romilor, din cadrul DAS Satu Mare, Diana Tripon. Astfel, în zilele de marți și joi de la ora 15.00, aceasta pregătește 2 grupe de copii. Această colaborare dintre Direcția de Asistență Socială Satu Mare și Asociația Stea prevede, de asemenea, cartogra(erea nevoilor din zona urbană marginalizată a cartierului Sătmărel realizată de către echipele mixte ale

partenerilor precum și de activități de informare și sensibilizare a familiilor cu privire la importanța educației.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente