Acasă Locale Stiri Satu Mare Talcioc și comerț cu mașini fără autorizație

Talcioc și comerț cu mașini fără autorizație

După semnalările de la începutul săptămânii,legate de existența comerțului cu mașini pe spațiul public de pe artera Francisc Pall pentru care nu există aprobare și autorizație,aceleași mașini expuse la vânzare s-au mutat vineri 25 iulie la cealaltă intrare a pieței agroalimentare,după cum se vede din imagini.

Bâlciul  mărfurilor second de pe trotuarele orașului are de acum denumirea oficială de talcioc și reprezintă propunerea președintelui Comisiei pentru Siguranța Circulației Carei care este și viceprimar al municipiului Carei.În ședința din 16 mai 2014 a Consiliului Local Carei a fost aprobat comerțul cu mărfuri second pentru ziua de duminică din săptămână,la inițiativa consilierei Venig Gabriela.În ce privește tarifele aplicate comercianților,acestea nu au o bază legală,nefiind aprobate de CL care are în subordine Piața Agroalimentară.

După  semnalările noastre legate de comerțul cu covoare vechi pe spațiul verde de pe domeniul public,acestea au fost retrase dar agenții Poliției Locale omniprezenți la începuturi,lipsesc cu desăvârșire din acest spațiu și astfel nu mai pot constata cum barierele folosite pentru blocarea circulației  sunt folosite pe post de rafturi de expunere a mărfurilor second.

Comercianții, care au și așa o stare financiară precară,trebuie să suporte și umilința de a își etala direct pe trotuare marfa,de a nu avea apă curentă în apropiere și nici grup sanitar.

Prin blocarea circulației pe strada Francisc Pall, sunt afectate vânzările persoanelor juridice care au cumpărat chioșcurile de pe strada respectivă și care plătesc impozite către primăria Carei.

În consecință,nimeni din cei enumerați nu are de câștigat.Singurul care își dorește cu ardoare acest comerț stradal pentru muncipiul Carei este președintele Comisiei de Siguranța Circulației.Apreciem perseverența cu care își susține ideile doar ca ele nu fac bine nici comercianților onești de mărfuri second și nici celor persoane juridice.De imaginea municipiului nici nu mai e vorbă.

Daniela CIUTĂ

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente