Acasă Locale Stiri Satu Mare Târg de handmade la Carei. Locuitorii își prezintă bălțile

Târg de handmade la Carei. Locuitorii își prezintă bălțile

In ajun de sărbători,mai abitir parcă ca până acum,primăria se laudă cu lucrările binevenite de altfel din centrul orașului,(chiar dacă sunt făcute de mântuială și cu materiale mai ieftine decât cele cuprinse în proiectele pentru care au primit fonduri europene cu sacul), cu sediul noii primării (făcute cu cheltuieli ce depășesc valoarea unei construcții noi) chiar dacă în aceasta  nu sunt primite serviciile care au program de lucru cu publicul larg,inclusiv  sala de căsătorii fiind surghiunită la Centrul Social amplasat la două străzi distanță în sediul fostei cazarme.

Și unde e cel mai potrivit loc de unde să curgă odele omagii,parcă  copy-păstuite  din aparițiile tip Scânteia de tristă amintire,decât în ziarul judetean condus de nimeni altul decât finul primarului municipiului Carei. Si nu oricum,ci pe bani publici grei care ar face sa roseasca si cel mai gros obraz.

Că doar nimic nu îl impiedică pe  nănaș să dea o semnătură pe viramentele pregătite atent de contabilitate către firma sătmăreană ce editează ziarul.

În tot acest răstimp,ocupat fiind cu aflarea de noi și noi deviații tip comunistoide de la realitate,finul nu are cum să mai observe realitățile  vieții de careian,realități care ce-i drept nu se regăsesc în jurul  localurilor cu multe grade atât de dragi lui.

Ca un făcut, tocmai apariția la manifestările dedicate Zilei Naționale a statului care îl plătește pe primarul fără eșarfa tricoloră, a fost ratată de finuț,la fel ca și ședința de Consiliu Local unde consilierii majoritari au pus în curat lucrările ilegale efectuate fără aprobarea consilierilor dar atent direcționate către firmele din grupul de interese din primăria Carei. Nici  lamentările jalnice și patetice de dupa sedinta de consiliu nu mai impresionează pe nici un careian decent care își câștigă în mod onest existența si nu intelege cum e posibil ca primaria sa plateasca peste 750 de euro pe metru patrat reabilitare constructie.

A pierdut startul și la Târgul de Handmade ce se deschide cu fiecare apariție a sezonului ploios pe strada Bălților din Carei.

Deschiderea ediției  din acest an a fost  precedată de apariția  muncitorilor  din subordinea primăriei Carei,care au sosit marți,dis de dimineață, pentru a arunca câteva lopeți de pietriș la intrarea dinspre strada Uzinei,poate pentru a pregăti locul de parcare pentru vizita înaltă ce urma.

Cei care au inaugurat efectiv Târgul de pe strada Bălților au fost,potrivit localnicilor care ne-au asaltat care mai de care cu informații despre  traficul intens de pe strada lor mai ales in perioada de camapanie, de la primărie,impreuna cu viceprimarul.

Aprecierile laudative ale acestuia la adresa locuitorilor din zona  au curs mai ceva ca șuvoaiele de șampanie de după agitarea sticlei.

……. ,,Până aicea v-am făcut!…Până aicea!….am pus doar la intrare pietriș că doar atâta meritați. ..…nu meritati!….Nu ați votat cu cine trebe că dacă ați fi votat ați fi primit cum au primit cei de pe Danko Pista….. Nu meritați să vă fac drumul……Ajutoare?….ce ajutoare?….. Mergeți la București după ajutoare! ….De acolo ei  să văd dea!……

Punctele reprezintă cuvintele imposibil de redat …din cauza omiterii lor din DEX.

Călcând prea apăsat în unele locuri de pe drum,oamenii au reușit să facă adevărate cratere unde  se adună apa de ploaie ca într-o covată. Necăjiți,amărâți,locuitorii și-au spus of-urile celor dispuși să îi asculte,primăria Carei nemaiținând audiențe….din 1900 toamna cum s-ar spune.

Nu toți locuitorii sunt  asistați sociali,nu toti locuitorii sunt de etnie rromă dar toți au dorința de a trăi decent și de a purta un dialog decent cu cei din administrația locală. A fi sărac nu înseamnă  a fi dispus să încasezi  înjurii de la cei aflați vremelnic în funcții de conducere din administrație!

Oamenii au croșetat cât au croșetat pentru a scăpa de capcanele umplute cu apă de ploaie dar ce te faci când ai copilul bolnav și trebuie să mergi cu el la spital și nu  vrea nici un șofer de taxi să intre pe hârtoape?

Vedeta Târgului este balta din mijlocul străzii, pe care toti o ocolesc cu grijă mare,mai ales soferii de taxi care nu mai intră pe stradă a doua oară după ce o descoperă.

Careienii de pe strada Bălților ne oferă privirii și alte surprize. Un canal veșnic necurățat,aflat pe domeniul public,la fel ca și terenul din spatele canalului,care este tot al primăriei Carei. Teren cât încape,liber pentru depozitat gunoaie. Raiul celor certați cu curățenia,în lipsa oricărui semn că ar aparține de cineva.

Veniti să vedeți ce de mizerie se află în canalele acestea care vara miros de îți mută nasul din loc. Tot ne spun că nu merităm să ne facă nimic dar atunci  noi de ce mai plătim la oraș? Nu toți sunt înscriși pe listele cu ajutor social…unii au pensii..iar alții locuiesc în spațiul locativ al primăriei cum este și casa asta….

Când au fost alegerile a venit aici  vicele și a spus că fac pentru voi totul în curte și acuma a uitat de noi și  când vine numai înjură….plătim chirie la primărie pentru că stăm în casă…”

Majoritatea locuitorilor au curțile inundate de la o simplă ploaie,iar apa care băltește le afectează fundația caselor și așa firave.

Noi trebuie mereu să ne facem canale ca să se scurgă apa..e un coșmar….și tot noi suntem cei înjurați…”

Tărgul rămâne deschis pe perioada sezonului ploios sau după topirea zăpezilor. Cei curioși pot efectua vizite la Târgul de bălți. Intrarea gratuită. Cei slabi de inimă să se abțină de la deplasare.

Pentru cei curajoși,bonusul se află la capătul străzii- un morman impunător de gunoi,nu destul de impunător însă ca să se vadă și din redacția de la Sătmar condusa de a  finul primarului acestui municipiu numit Carei.

Articolul precedentComunicat Consilul Județean
Articolul următorPoliția ne informează !
- Advertisment -

Cele mai populare

Remedii naturiste pentru un sistem imunitar de fier.

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem sfătuiți deseori...

Luptă pentru viață la doar doi ani.Ajutorul tău,poate schimba viața ei.

Ines s-a născut prematur, la 24 -25 săptămâni de sarcină, având la naștere o greutate de doar 480 grame. Medicii au declarat-o...

Amenzi pentru nepurtarea măștii în exterior.Sunt neconstituționale!

Avocat Diana Ivanovici-Șoșoacă: Hotararea nr. 856 din 14 octombrie 2020-privind prelungirea stării de alertă, care face trimitere la Legea...

Cel mai mare cost al poluării este înregistrat în București

România înregistrează cel mai mare cost mediu al poluării pentru sănătate din Europa, cu 30% peste media europeană, iar Bucureștiul este orașul...

Comentarii recente