Acasă Locale Stiri Satu Mare Târg de mărțișoare la Negrești - Oaș

Târg de mărțișoare la Negrești – Oaș

martisoare

Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, prin Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, în colaborare cu instituțiile de învățământ și ONG-urile din oraș organizează cea de-a treia ediție a Târgului Mărțișorului Tradițional. Târgul se va deschide joi, 26 februarie, de la ora 10.30, în centrul orașului Negrești-Oaș și se va închide sâmbătă, 28 februarie.

Scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula și valorifica potențialului artistic al copiilor prin realizarea unor creații artistice originale. Obiectivele proiectului sunt stimularea creativității și dezvoltarea abilităților de comunicare prin limbaj artistic, identificarea și transpunerea în produse artistice (mărțișoare, felicitări) a unor elemente de artă tradițională românească și identificarea propriilor valori artistice și ale comunității din care fac parte.

În cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș au realizat mărțișoare tradiționale și felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului. În final, fiecare instituție de învățământ va pregăti un stand în centrul orașului Negrești-Oaș, unde vor fi expuse spre vânzare mărțișoarele și felicitările realizate de elevi și de meșterii populari. Spațiul pentru amenajarea standului va fi pus la dispoziție de primărie. Exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, spune că scopul organizării acestui târg este de a implica negreșteni, în special pe cei mici, în viața comunității și de a conștientiza importanța artei tradiționale.

 “Proiectul a avut mare succes la primele două ediții, motiv pentru care mă aștept ca în acest an să aibă și mai mare succes. Am văzut anii trecuiți că avem copii talentați și știu că voi avea parte de surpize frumoase și în acest an”, a precizat primarul Negreștiului.

Cele mai frumoase standuri vor fi premiate, vineri, de Primărie și Consiliul Local.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente