Acasă Locale Stiri Satu Mare Tăriceanu: Este obligația președintelui să divulge numele candidatului care este ofițer acoperit

Tăriceanu: Este obligația președintelui să divulge numele candidatului care este ofițer acoperit

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la Suceava, că nu are cunoștință de vreun ofițer acoperit, precizând că este obligația președintelui Traian Băsescu să facă public numele, în condițiile în care ar încălca legea dacă nu l-ar divulga.

Tăriceanu a declarat, într-o conferință de presă, că nu are nicio informație legată de ofițeri acoperiți și chiar dacă ar avea nu ar putea să o divulge.

„La nivelul CSAT nu ești la curent cu cei care sunt ofițerii acoperiți, nu vine nimeni să-ți prezinte vreo listă cu ofițerii acoperiți”, a spus Tăriceanu, care a menționat că nu știe niciun ofițer acoperit.

El a menționat că legislația interzice celor care sunt parlamentari, miniștri, șefi de partid, magistrați să fie ofițeri acoperiți și a subliniat că nu are cunoștință de vreun astfel de ofițer acoperit.

„Nu te joci cu reputația unor oameni numai pe bază de intuiție sau bănuieli. Este obligația președintelui și numai a președintelui, dacă consideră că este nevoie, dacă consideră că încalcă o lege nedivulgând aceste nume, să o facă. (…) Nu avem prea multe de elaborat pe subiect. Cel puțin așa văd eu lucrurile. Le văd foarte simplu aici. Președintele intervine în jocul electoral, în campania electorală, chiar dacă nu are voie să o facă, cu scopul clar de a discredita un candidat”, a spus președintele PLR.

Întrebat dacă ar putea fi Klaus Iohannis candidatul respectiv, ținând cont că Traian Băsescu a refuzat să-l numească în funcții guvernamentale, Tăriceanu a spus că nu crede că acesta este indiciul.

„Klaus Iohannis este adversarul meu, dar vreau să înțelegeți că am o altă conduită. Nu vreau să intru în jocul practicat de Băsescu și pentru că Băsescu a făcut acest lucru, a discreditat oameni care erau în politică, care și-au distrus cariera politică pe acuzații nefondate, eu nu vreau să fac acest lucru. Nu am nici cel mai mic element ca să pot comenta și să fac o apreciere de acest gen asupra vreunuia dintre candidați”, a spus Tăriceanu.

El a reafirmat că nu este el persoana la care face referire Traian Băsescu.

Președintele Băsescu a declarat, despre faptul că unii candidați la Președinție nu și-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofițeri acoperiți și a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcție „având două butoane”.

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidaților la prezidențiale”, despre care a făcut referire în trecut, Traian Băsescu a spus că toate afirmațiile pe care le-a făcut pe această temă au rămas valabile.

”Încă mai cred că au timp candidații, înainte de a-și depune candidaturile, să spună public, își completeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofițeri acoperiți”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Întrebat dacă va spune el cine nu și-a completat CV-ul, în cazul în care candidații nu o vor face, președintele Băsescu a răspuns: ”Da, pentru că am obligația să o spun, am obligația să o fac. Există lege care interzice serviciilor să își facă cunoscute rețelele, ofițerii acoperiți, ofițerii descoperi, etc., dar când discutăm despre funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi”.

Președintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informație, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligația să o facă.

Întrebat dacă, dintre actualii candidați la Președinție, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse în CV, Traian Băsescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect să te duci într-o asemenea funcție având două butoane”, a completat șeful statului.

”Voi fi în măsură să vă aduc probe, ce înseamnă acest dublu buton”, a mai spus Băsescu, precizând că ar fi ”necinstit din partea sa să nu o facă”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente