Acasă Locale Nationale Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate

Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate

telefon

Tarifele de roaming în UE ar putea să nu mai fie eliminate, măsura urmând să fie înlocuită cu un pachet care le va permite europenilor să sune în alte țări comunitare la aceleași prețuri ca în propria țară doar în limita a 50 de minute anual, potrivit Bild, care citează documente oficiale.

Eliminarea tarifelor de roaming care ar fi trebuit să se producă până în iulie 2016 ar putea să nu mai aibă loc, susține cotidianul german Bild, care citează un document al Consiliului European.

În loc de eliminarea tarifelor, autoritățile de la Bruxelles ar urma să propună un pachet numit „roam like at home”.

Astfel, un cetățean european ar putea telefona în alte țări UE fără tarif de roaming doar în limita a 50 de minute anual, nivel după care s-ar aplica tarifele normale de roaming. Totodată, fiecare european ar putea trimite 50 de sms-uri în fiecare an în interiorul UE, fără a fi taxat suplimentar. După epuizarea celor 50 de sms-uri, pentru fiecare mesaj trimis se va plăti taxa de roaming (în prezent de 0,06 euro pe sms).

În ceea ce privește traficul de date, europenii ar avea la dispoziție 100 MB anual, fără tarife de roaming, după care fiecare MB va fi taxat cu 20 de eurocenți.

Dacă Parlamentul European va fi de acord, pachetul „roam like at home” ar putea fi aplicat de la 1 ianuarie 2016.

Fostul comisar pentru Justiție Viviane Reding, în prezent europarlamentar, a calificat intenția de a menține tarifele de roaming drept „o rușine”. „În rundele ministeriale secrete de la Bruxelles s-a decis să li se bage în continuare oamenilor mâna în buzunar”, a spus Reding, conform Bild, preluat de euractiv.de.

În 3 aprilie 2014, Parlamentul European a aprobat, în primă lectură, reforma pieței telecomunicațiilor, care prevede, printre altele, eliminarea tarifelor de roaming în UE, de la 15 decembrie 2015.

Potrivit propunerii inițiale a Comisiei Europene, tarifele de roaming ar fi trebuit eliminate încă de la 1 iulie 2014.

După votul din PE, era necesară ajungerea la un acord cu ministerele telecomunicațiilor din cele 28 de state membre privind eliminarea tarifelor de roaming.

În 4 martie 2015, statele membrele au decis să amâne eliminarea tarifelor până cel puțin în 2018.

Consiliul de Miniștri al UE și Parlamentul European, pe baza unei propuneri a Comisiei Europene, au hotărât introducerea pentru prima dată a unor plafoane tarifare pentru serviciile în roaming în 2007 pentru a se asigura că abonații la serviciile de telefonie mobilă plătesc tarife de roaming similare în întreaga UE. În iulie 2009, au fost adoptate norme revizuite privind o nouă reducere eșalonată a prețurilor pentru serviciile de roaming. Din 2007 până în prezent, tarifele de roaming în spațiul comunitar au scăzut în total cu 90%.

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul”

Fii blând și bun cu toți, ne îndeamnă Părintele Serghie, că toți sunt în nevoi, bolnavi cu toții. Nu-i nimeni sănătos la suflet....

Este oficial.Biden,rămâne câștigător

Administrația Serviciilor Generale cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales...

Postul alimentar:recomandări și rețete

Postul alimentar, în toate civilizațiile și religiile, a fost implementat cu valențe curative nu numai în ceea ce privește corpul, dar și...

Adrian Cozma: Vom dezvolta Satu Mare cu bani europeni!

Nu mai are nimeni nicio îndoială că utilizarea cu eficiență a banilor europeni e cheia și drumul spre o dezvoltare mai rapidă...

Comentarii recente