Acasă Locale Stiri Satu Mare Teatrul de nord confecționează măști

Teatrul de nord confecționează măști

La inițiativa Trupei Harag György, croitoria Teatrului de Nord a început confecționarea măștilor de protecție reutilizabile. În cadrul proiectului lansat săptămâna trecută, s-au realizat, până în prezent, 1.300 de bucăți de măști.

Aceste măști de protecție, care ajută în mod semnificativ prevenirea infectării cu virusul COVID-19, vor fi distribuite acelor persoane vârstnice și cu situații materiale dificile care beneficiază de pachetele alimentare distribuite de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Satu Mare.

,,Ne preocupă de mult gândul, cum am putea ajuta și noi la prevenirea epidemiei, respectiv cum am putea desfășura activități sociale cât mai utile. Pe lângă difuzarea online a spectacolelor noastre, colaborăm cu postul local de radio și cu instituțiile de învățământ, dar am dorit, ca în loc de concediu forțat, să contribuim cu ceva mult mai tangibil. Există instituții teatrale care se oferă să ajute persoanele vârstnice cu aprovizionarea de alimente, altele confecționează măști și echipamente de protecție. În accord cu personalul nostru artistic, am ajuns la concluzia că și noi trebuie să ne alăturăm acestei inițiative, astfel am propus ca, în numele Trupei Harag György, să înceapă confecționarea celui mai căutat produs de prevenție, anume a măștilor de protecție. Este impotant pentru noi ca publicul nostru și comunitatea noastră să simtă că și în această perioadă suntem alături de ei și încercăm să îi ajutăm așa cum putem. Pentru reușita proiectului, mulțumiri colegilor mei de la conducerea Teatrului de Nord care au susținut propunerea noastră, respectiv croitoriei și atelierelor Teatrului de Nord pentru munca lor devotată în scopul succesului, a declarat Bessenyei Gedő István, directorul artistic al Trupei Harag György.

Persoanele vârstnice care au peste 65 de ani fără aparținători și care au venituri sub 1000 de lei/lună pot apela numărul unic 0748-109853 pentru a solicita ajutorul Direcției de Asistență Socială.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente